Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον Λιακουνάκο και 300 χιλιάδες εγγύηση

16.06.2014 | 14:22
Με εγγύηση 300.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος,μετά από την απολογία του στις ανακριτικές αρχές.
Ο κ. Λιακουνάκος απόλυτος άρχοντας των εξοπλισμών ειδικά τη δεκαετία του ΄90 κλήθηκε να απολογηθεί για τα εξοπλιστικά προγράμματα των αυτοκινούμενων πυροβόλων και του ηλεκτρονικού πολέμου.

Ο προφυλακισμένος Αντώνης Κάντας είχε αναφέρει τ΄ όνομά του απολογούμενος ,υποστηρίζοντας ότι ο επιχειρηματίας του είχε αφήσει στο γραφείο του στο ΥΠΕΘΑ ένα σακ-βουαγιάζ με 600.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο Λιακουνάκος διέψευσε τους ισχυρισμούς Κάντα.
Δεν αποκλείεται ο Θωμάς Λιακουνάκος να κληθεί ξανά για διευκρινήσεις καθώς όπως είπαμε είχε άμεση σχέση με τα περισσότερα ακριβοπληρωμένα -και κάποια προβληματικά- εξοπλιστικά προγράμματα της δεκαετίας του 90.

Η δικογραφία αφορά στην προμήθεια για τον στρατό παρεμβολέων και 11 κέντρων ακροάσεων, από την εταιρεία SONAΚ, συμφερόντων του κατηγορουμένου, έργο που φέρεται να μην ολοκληρώθηκε ποτέ, αν και είχε καταβληθεί προκαταβολή 35 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο.
Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, της άμεσης συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Την εν λόγω σύμβαση είχε ερευνήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος συνολικά 19 ατόμων, ανάμεσά τους στον κ. Λιακουνάκο, στον πρώην αρχηγό του ΓΕΣ, σε δύο πρώην γενικούς διευθυντές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σε 14 αξιωματικούς του Στρατού που συμμετείχαν σε Επιτροπές αξιολόγησης του ΥΕΘΑ.Διαβάστε ακόμη:

"Πνίξαμε την Ελλάδα στα δάνεια για να αγοράζει όπλα μας" - Γερμανική αποκάλυψη με έγγραφα

Οι κραυγές οι ψίθυροι και ...οι λουκουμάδες του Καντα-δόρου της μίζας
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ