Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο συστηματικά

17.02.2018 | 13:11
 Παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο και τις κόκκινες γραμμές και όταν σας… τραβάμε το αυτί, σφυρίζετε αδιάφορα. Αυτό είναι, με απλά λόγια, το νόημα της αυστηρής απάντησης από το υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκία μετά το… παραλήρημα της Άγκυρας με στόχο τον Νίκο Κοτζιά.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Τούρκοι χαρακτήρισαν τον Έλληνα υπουργό ανεύθυνο και μη φιλειρηνιστή. Αφορμή η συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά στον Alpha, όπου διεμήνυσε στην Τουρκία πως την επόμενη φορά (σ.σ. αν ξαναγίνει επεισόδιο όπως αυτό της Δευτέρας στα Ίμια) η απάντηση της Ελλάδας δεν θα είναι «ειρηνική».

ΥΠΕΞ: Δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα που δημιουργείτε!

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί», ήταν η απάντηση του Αλέξανδρου Γεννηματά, εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της. Επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει. Επιπλέον, οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, κατηγορεί τον κ. Κοτζιά ότι έχει υιοθετήσει μία μη ειρηνική στάση, όταν λέει ότι η Ελλάδα την επόμενη φορά που θα προκληθεί στο Αιγαίο θα προβεί σε «μη ειρηνική απάντηση».

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ