Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση Καμμένου στη ΝΔ για την πώληση όπλων στη Σ.Αραβία

08.11.2017 | 13:31
Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος στην πρωινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας καλώντας την να “αναζητήσει στους κόλπους της να βρει ύποπτους μεσάζοντες, offshore και σκάνδαλα.”

Ο κ. Καμμένος αφού κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «παραποίηση της αλήθειας χωρίς όρια», υποστήριξε ότι τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν την Τρίτη στη Βουλή, αποδεικνύουν ότι “δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της αντισυμβαλλόμενης χώρας.”

Επιπλέον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αντέκρουσε τις καταγγελίες που έκαναν λόγο για σύλληψη του αξιωματικού της ΓΔΑΕΕ αναφέροντας ότι “ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες.” Πρόσθεσε δε, ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά από ανώτατο αξιωματικό και όπως τόνισε δηκτικά “το περίφημο «κείμενο» δεν έχει κατατεθεί πουθενά.”

Όπως επισημαίνει δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση στρατιωτικού εισαγγελέα χθες, αλλά η στρατιωτική δικαιοσύνη διερευνά, ήδη από τις 30-8-2017, το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από εμπλεκόμενους στρατιωτικούς.

Νωρίτερα η ΝΔ είχε καταγγείλλει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας εξηγήσεις. Στην ανακοίνωσή της ανέφερε μάλιστα ότι ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος κ. Βασίλης Κικίλιας είχε μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ζητήσει την διερεύνησή της επίμαχης υπόθεσης. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Ήδη από την Κυριακή, που προέκυψαν τα σχετικά δημοσιεύματα, η Νέα Δημοκρατία επισήμανε τη σοβαρότητα μιας υπόθεσης που αφορά τον κ. Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με έναν ύποπτο μεσάζοντα», αναφέρει η ΝΔ.

Και συνεχίζει: «Χθες παρενέβη αυτεπάγγελτα στρατιωτικός Εισαγγελέας, καθώς ανώτατος αξιωματικός κατήγγειλε δημοσίως τον κ. Καμμένο ότι υπέγραψε μια συμφωνία ύψους 66 εκ ευρώ με τον εν λόγω μεσάζοντα χωρίς καμία διαφάνεια και παρακάμπτοντας προκλητικά το νόμο.

Την ίδια στιγμή, οι δικαιολογίες που έδωσε και χθες ο κ. Καμμένος διαψεύδονται πλέον και από τις επίσημες αρχές της χώρας. Θυμίζουμε ότι ο κ. Καμμένος, αντί να δώσει εξηγήσεις, διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω αξιωματικού, επειδή ο τελευταίος αποκάλυψε την αλήθεια.

Οι προσωπικές ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι αυτονόητες και βαρύτατες. Αν δεν απομακρύνει σήμερα κι όλας τον κ. Καμμένο από την Κυβέρνησή του, θα επιβεβαιώσει ότι η ανοχή οφείλεται σε συνενοχή.

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει ήδη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση διερεύνηση του συγκεκριμένου σκανδάλου». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ