Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απάντηση του αντιπροέδρου της ΕΑΑΑ στην επιστολή των 4 συλλόγων

27.06.2015 | 00:03
Ο Κωνσταντίνος Δελλής ,Υποπτέραρχος (Ε) ε.α. Αντιπρόεδρος ΕΑΑΑ, απαντά στην επιστολή των τεσσάρων συλλόγων :

Αρχή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δεν είναι μόνο η πλειοψηφία, αλλά και η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ δηλαδή η εκπροσώπηση όλων των τάσεων, πολύ δε περισσότερο αυτών που ηγήθηκαν και ανέλαβαν μεγάλες ευθύνες κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους. Στις Ένοπλες Δυνάμεις η ευθύνη υπάρχει πρωτίστως στους Διοικούντες ή Διευθύνοντες. Αυτοί «αποκεφαλίζονται» ακόμη και στις περιπτώσεις, που ο απλός στρατιώτης ή ο χαμηλόβαθμος βαθμοφόρος τους υποπέσει σε σοβαρό παράπτωμα ή παράλειψη. Ο Διοικητής πρέπει να προβλέψει τα πάντα και είναι υπεύθυνος για όλα. Για αυτό στις Ε.Δ. υπάρχει στρατιωτική πειθαρχία και δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς αυτήν.

H αρχή της πολυφωνίας εφαρμόζεται στην πράξη με συμμετοχή στη Βουλή μικρών κομμάτων, ενώ στις γερουσίες υπάρχει ίση εκπροσώπηση μικρών και μεγάλων states (Delaware και Ohio).

Η εκπροσώπηση των περισσότερων τάσεων (προελεύσεων) και κυρίως αυτών, που ηγήθηκαν αποτελεί αρχή των Δ.Σ. της ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ. Μήπως και αυτές δε λειτουργούν δημοκρατικά;

Ο Αντιπρόεδρος Κων/νος Δελλής προέρχεται από την ΣΤΥΑ, υπηρέτησε 6 έτη ως υπαξιωματικός, φορούσε πάντοτε τριπλά καπέλα (ευθύνες) και προκειμένου να μεταπηδήσει στη τάξη των αξιωματικών έδωσε αυστηρές εξετάσεις για πέντε (5) ΚΕΝΕΣ θέσεις αξιωματικών εφοδιασμού μεταξύ 38 πτυχιούχων υποψηφίων. Έχει επομένως εμπειρίες καλές και κακές από την πολύπλευρη σταδιοδρομία του. Ποτέ δεν θα εδέχετο να προαχθεί με απλή μετάταξη σε μη προβλεπόμενη ΚΕΝΗ θέση. Κατά την άποψή μου είναι πέρα για πέρα λανθασμένη η άκριτη προαγωγή χωρίς ΚΕΝΕΣ οργανικές θέσεις. Αυτές οι παθογένειες έφεραν τη Πατρίδα στην κατάσταση που βρίσκεται και αποτελούν όνειδος για τις Πολιτικοστρατιωτικές Ηγεσίες.
Οργανική Θέση = Βαθμός = Συγκεκριμένη Ευθύνη.
Βαθμός χωρίς Οργανική Θέση με συγκεκριμένη ευθύνη δεν υπάρχει.
Είναι καιρός να τιμώνται οι υπεύθυνοι. Δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα οι εργασθέντες για 35 και πλέον έτη και προαχθέντες επαξίως με τους παραιτηθέντες ή αποστρατευθέντες. Οι διοικήσαντες και οι μη διοικήσαντες δεν είναι αξιολογικά ίσοι. Είναι ίσοι ως άτομα μόνον.


Κύριε Υπουργέ
Είναι καιρός να εκπροσωπήσουν την ΕΑΑΑ όλοι οι αξιωματικοί και κυρίως αυτοί που ανέλαβαν υψηλές ευθύνες έναντι της Πολιτικοστρατιωτικής Ηγεσίας.
Είναι καιρός η ΕΑΑΑ να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΕΑΑΣ και της ΕΑΑΝ.
Είναι καιρός μέσα στο Δ.Σ. να συμμετέχουν επιστήμονες ( οικονομολόγοι, ιατροί, μηχανικοί, κλπ.) Στο σχέδιο της Υ.Α. προβλέπονται τέσσερα μέλη του Δ.Σ. από πανεπιστημιακές σχολές και πέντε από υπαξιωματικούς. Είναι παράλογο αυτό κύριε Υπουργέ;;
Στην γενική συνέλευση των αποφοίτων ΣΤΥΑ ο πρόεδρος του ΣΑΣ παροτρύνε τα μέλη ώστε από την ψηφοφορία των επερχόμενων εκλογών να προέλθουν και τα εννέα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ από τους προερχόμενους εξ υπαξιωματικών (Νέα του ΣΑΣ Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2015 σελ. 8). Αυτή είναι η Δημοκρατία που ευαγγελίζονται;

Μήπως εννοούν τη συντεχνιακή δημοκρατία; Γιατί περι αυτής πρόκειται.
Έτσι θέλουμε το νέο συμβούλιο της ΕΑΑΑ κύριοι;;
Είναι καιρός να σεβαστούμε τη διάκριση των κοινωνιολόγων και των επιστημόνων Διοίκησης προσωπικού μεταξύ των τριών ομάδων εργασίας στη κοινωνία:
Ανειδίκευτοι εργάτες (workers)
Εξειδικευμένοι τεχνικοί (blue collars)
Διευθυντικό, επιστημονικό προσωπικό (white collars)
Πουθενά στο Δυτικό κόσμο οι κατηγορίες εργαζομένων δεν αναμιγνύονται με άκριτες ψηφοθηρικές προαγωγές. Οι άκριτες προαγωγές δημιουργούν ανεύθυνους, ενώ στερούν το σύστημα από εξειδικευμένους.
Όλοι οι αξιωματικοί πρέπει να καλύπτουν οργανικές θέσεις με συγκεκριμένες ευθύνες. Βαθμός χωρίς ευθύνη (θέση) δεν πρέπει να υπάρχει.
Αναφορικά με την εκλογή παραρτημάτων, το νομοθετικό πλαίσιο (αρχικό και μεταγενέστερο) προβλέπει διορισμό, ώστε η κάθε συμπεριφορά να ελέγχεται ιεραρχικά. Οφείλω να σας αναφέρω ότι προ έτους Πρόεδρος Παραρτήματος προέβη σε ανεπίτρεπτη ενέργεια, χωρίς έγκριση με αποτέλεσμα ο αρμόδιος υφυπουργός να καλέσει και να παρατηρήσει τον Πρόεδρο της ΕΑΑΑ. Η υπάρχουσα νομοθεσία είναι σοφή.

Κων/νος Δελλής ,Υποπτέραρχος (Ε) ε.α.
Αντιπρόεδρος ΕΑΑΑ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ