Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Απαραίτητες οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία" λέει η Μόσχα!

23.10.2015 | 20:00
“Χωρίς χερσαίες επιχειρήσεις αποτέλεσμα δεν μπορεί να υπάρξει στη Συρία”, είπε ανοιχτά ο επικεφαλής του επιτελείου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Σεργκέϊ Ιβανόφ διευκρίνησε αμέσως ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία πρέπει να γίνουν απο το συριακό στρατό και τις κουρδικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Ιναβοφ, οι επιθέσεις εναντίον του ISIL δεν θα είναι επιτυχημένες χωρίς μια επιχείρηση στο έδαφος.

“ Ανεξάρτητα του αριθμού εναέριων επιθέσεων , χωρις μια επιχείρηση στο έδαφος δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με οποιοδήποτε θέλει να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες, οι οποίοι έκοψαν κεφάλια των ανθρώπων και βίασαν γυναίκες.”

Η αεροπορική επιχείρηση της Ρωσίας στη Συρία δεν είναι “εναντίον της Συρίας” ή “υπερ του Άσαντ”, δήλωσε ο Ιναβοφ. “Είναι εναντίον των τρομοκρατών”.

Η Μόσχα ελπίζει ότι η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov και του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ John Kerry θα φέρει πιο κοντά την δημιουργία μιας συνεργασίας στη Συρία.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη Συρία, τόνισε ο Ίναβοφ. Είναι αδύνατο να επιλύσουμε το ζήτημα μόνο με στρατιωτικά μέσα.
Η συμμαχία εναντίον της τρομοκρατίας μπορεί να περιλαμβάνει τη Ρωσία, Σαουδική Αραβία,Τουρκία, Αίγυπτο,Ιορδανία,ΗΠΑ και την ΕΕ, σημείωσε ο Ιβανόφ.ΠΗΓΗ:sputniknews.com

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ