Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

''Απατεώνα'' χαρακτήρισε τον Τραμπ o Μπέρνι Σάντερς

06.02.2017 | 11:38
''Απατεώνα'' χαρακτήρισε τον Τράμπ ο Ο Μπέρνι Σάντερς, Γερουσιαστής από το Βερμόντ και πρώην προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών.  Ο Σάντερς ατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ για αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεών του έναντι των ψηφοφόρων της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ. Ο Σάντερς επικέντρωσε την κριτική του στη σύνθεση της κυβέρνησης του Τραμπ, αλλά και τους δεσμούς υψηλόβαθμων συμβούλων του με τη Wall Street, σχολιάζει το CNN.

“Πρόκειται για απατεώνα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάντερς στην εκπομπή του Τζέικ Τάπερ “State of the Union” στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. “Ο ίδιος έγινε προεδρικός υποψήφιος δηλώνοντας ότι θα τα βάλει με τη Wall Street-- αυτοί διαπράττουν έγκλημα. Μετά εντελώς ξαφνικά διορίζει όλους αυτούς του δισεκατομμυριούχους”, δήλωσε ο Σάντερς.

Το σχόλιο του Σάντερς είχε σημείο αναφοράς τη συμμετοχή πρώην στελεχών της Goldman Sachs, αλλά και του πρώην τραπεζίτη Γουίλμπουρ Ρος στη νέα αμερικανική κυβέρνηση.
Ο Σάντερς άσκησε επίσης κριτική στον Τραμπ για τις μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει στον τραπεζικό τομέα, υποστηρίζοντας ότι τα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί για τη συγκρότηση της κυβέρνησής του είναι ασύμβατα προς την κατεύθυνση υλοποίησης των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

“Είναι καλός παρουσιαστής. Είναι καλός για την τηλεόραση. Αλλά νομίζω ότι θα ξεπουλήσει τη μεσαία τάξη, αλλά και την εργατική τάξη της χώρας του”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάντερς, σύμφωνα με το CNN. 

Αντικατάσταση του Obamacare; 

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικατάστασης του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, το οποίο προώθησε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και είναι γνωστό ως Obamacare, μέσα στο 2018, σχολιάζει το CNN, για τη συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος, στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News.

Ο Τραμπ δέχθηκε ερώτηση για το “αν οι Αμερικανοί μπορούν να περιμένουν μέσα στο 2017 ένα νέο πρόγραμμα υγείας από την κυβέρνηση Τραμπ;” “Ναι, η διαδικασία έχει ξεκινήσει, ενώ ίσως απαιτηθεί περισσότερος χρόνος, εντός της επόμενης χρονιάς. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα ενεργοποιήσουμε τη διαδικασία αντικατάστασης,” δήλωσε ο Τραμπ.

“Είναι πολύπλοκο. Το Obamacare είναι μια καταστροφή. Πρέπει να θυμάστε ότι το πρόγραμμα Obamacare δε λειτουργεί, ενώ εισάγουμε ένα νέο πρόγραμμα. Θεσμικά απαιτείται χρόνος. Αλλά θα το εισάγουμε το συντομότερο δυνατό.
Ναι, θα έλεγα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εισαχθεί οι βασικές αρχές. Θα πρέπει να έχουμε κάτι μέσα στο χρόνο, αλλά και τον επόμενο χρόνο,” τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί επακριβώς η αναφορά του Τραμπ για τον επόμενο χρόνο (2018), ενώ ο ίδιος είχε εξαγγείλει την κατάργηση του Obamacare, αμέσως μετά την επικύρωση του διορισμού του νέου υπουργού Υγείας Τομ Πράις και την «άμεση» αντικατάστασή του.
Ωστόσο, ο διορισμός του Πράις ανα


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ