Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Απεβίωσε στα 106 η γραμματέας του Αρχιναζί Γκέμπελς - ΒΙΝΤΕΟ

30.01.2017 | 12:00
Πέθανε στα 106 η γραμματέας του αρχιναζί Γκέμπελς(Goebbels), Πόμσελ (Pomsel) . Λόγω της δουλειά της ήρθε πιο κοντά με τον μεγαλύτερο εγκληματία πολέμου του 20ου αιώνα.
Ήταν η τελευταία εν ζωή από το προσωπικό της ναζιστικής ιεραρχίας, η οποία μίλησε για την εμπειρία της αυτή στα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα απολύτως για την εκτέλεση έξι εκατομμυρίων εβραίων κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
Στο ντοκιμαντέρ ‘’A German Life’’ το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι είπε ότι δεν αισθάνεται καθόλου τύψεις - ‘’εκτός και αν καταλήξεις να κατηγορείς ολόκληρο το γερμανικό έθνος’’

Η κυρία Πόμσελ,(Pomsel) γεννημένη το 1911 εργάστηκε ως γραμματέας σε μια εβραϊκή ασφαλιστική εταιρεία για πολλά χρόνια κατά τη διάρκεια της εφηβείας της.

Δήλωνε ‘’απολιτίκ’’ παρόλου που έγινε μέλλος του ναζιστικού κόμματος όταν ήρθε στην εξουσία το 1933 με στόχο να λάβει θέση στο γερμανικό εθνικό ραδιόφωνο.
Ως τυπογράφος-γραμματέας του Γκέμπελς άρχισε να εργάζεται το 1942 κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός ‘’Δημοσίας Διαφώτισης και Προπαγάνδας’’...


Mε αφορμή την αφήγηση της στο ντοκιμαντέρ ''A German Life'' η Pomsel (Πόμσελ) γραμματέας του Goebells (Γκέμπελς) είχε μίλησε στην Guardian για τη ζωή της στο γραφείο. Όπως είχε πει  η Πόμσελ σπάνια έβλεπαν τον Γκέμπελς στο γραφείο του...

Δείτε βίντεο με την εξομολόγηση της εδω:
 Επίσης μπορείται να διαβάστε ολόκληρη την εξομολόγηση που έκανε πριν πεθάνει ΕΔΩ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ