Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΡΙΑ : "Θα χτυπήσουμε τη Τουρκία αν δεχτούμε επίθεση"

04.09.2013 | 14:22
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Η Δαμασκός απειλεί την Άγκυρα με αντίποινα σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση τονίζοντας πως η Συρία δεν θα επιτεθεί μόνο στο Ισραήλ όπως περιμένουν όλοι αλλά στόχοι μπορούν να είναι η Τουρκία και η Ιορδανία.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φαϊσάλ Αλ Μικτάντ δήλωσε πως « σε περίπτωση επίθεσης των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας η Ιορδανία και η Τουρκία θα πρέπει να σκεφτούν δυο φορές τη συμμετοχή τους καθώς όταν ξεκινά μια επίθεση κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το το μπορεί να συμβεί. Πιστεύουμε πως σε περίπτωση που γίνει μια επιχείρηση εναντίον της Συρίας τότε θα μπορεί να προκληθεί χάος σε όλη την περιοχή ακόμη και πέρα από την περιοχή αυτή».
Ο Μικτάντ τόνισε πως η Ρωσία βοηθά τη Συρία και στέλνει όπλα για να ενισχύσει την άμυνα της.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και τόνισε πως «η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο» και τόνισε πως η Άγκυρα θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συμμαχία που θα πραγματοποιήσει επιχείρηση εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ. Ο τούρκος πρωθυπουργός αναχώρησε από την Τουρκία και θα επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη για να συμμετάσχει στη σύνοδο των χωρών των G-20 και αναμένεται να έχει σύντομες συναντήσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Οι επιπτώσεις στην Τουρκία από μια επίθεση στην Συρία" Eίμαστε έτοιμοι για επέμβαση στη Συριά " ,δηλώνει ο Οζέλ αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ