Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γάλλος μυστικός πράκτορας εντάχθηκε στην αλ Κάιντα!

06.10.2014 | 18:01
Ένας πρώην αξιωματικός των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών εντάχθηκε στο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία και στα τέλη Σεπτεμβρίου μπήκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στη χώρα αυτή, υποστηρίζει ο αμερικανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης McClatchy επικαλούμενος πολλές ευρωπαϊκές πηγές.

Το δημοσίευμα, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο McClatchy DC, διαψεύστηκε ωστόσο από πηγή του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας. "Μετά από ελέγχους που κάναμε σήμερα το πρωί μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τους υποτιθέμενους δεσμούς του τζιχαντιστή με τις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών είναι εντελώς λανθασμένες", ανέφερε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, που δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του τζιχαντιστή, ο πρώην πράκτορας εντάχθηκε αρχικά στην Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και κατόπιν στη Συρία. Ο McClatchy, που έχει στην ιδιοκτησία του 29 αμερικανικές εφημερίδες, σχολίασε μάλιστα ότι πρόκειται για μια "πρωτοφανή αποστασία, σε τέτοιο επίπεδο".

Οι πηγές που μίλησαν στον ιστότοπο ανέφεραν ότι ο τζιχαντιστής ήταν πρώην μέλος της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Γαλλίας ή των ειδικών δυνάμεων ή της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE) και είναι ειδικευμένος στα εκρηκτικά. Επέζησε και από τους οκτώ αεροπορικούς βομβαρδισμούς των αμερικανικών δυνάμεων εναντίον θέσεων του Μετώπου Αλ Νόσρα, του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, στη Συρία.

Η DGSE αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας αρνήθηκαν να προβούν σε οποιαδήποτε σχόλιο. "Δεν σχολιάζουμε φήμες" ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ, ο Ρομέν Ναντάλ.

Ο ιστότοπος σημείωσε επίσης ότι ο συνασπισμός που μάχεται τους τζιχαντιστές επέλεξε να πλήξει με πυραύλους και να σκοτώσει τον πρώην πράκτορα αντί να τον συλλάβει, ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Φωτογραφίας: Reuters


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ