Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΡΒΥΛΑ NEWS

Απίστευτο βίντεο! Άρμα μάχης "δοκιμάζει"... τα φρένα του!

28.01.2014 | 14:19
Τα άρματα μάχης δεν ειναι γνωστά για την ικανότητα τους να φρενάρουν... τουλάχιστον δηλαδη δεν ειναι αυτη η ικανότητα που προβάλεται σύνήθως. Ωστόσο στο συγκεκριμένο βίντεο οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ολλανδίας έθεσαν ως στόχο τους να "δοκιμάσουν" τα ... φρένα ενός αρματος μάχης Leopard.

Τα Leopard έχουν χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Βοσνίας,στο Κοσσυφοπέδιο και στο Αφγανιστάν.Συγκεκριμένα στο Αφγανιστάν τα Leopard ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωπα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς,χωρίς όμως σημαντικές φθορές ή απώλειες.
Τα συγκεκριμένα άρματα μάχης διαθέτουν ψηφιακά συστήματα ελέγχου πυρός με αποστασιόμετρα λέιζερ,ένα πλήρως σταθεροποιημένο κύριο όπλο,πολυβόλα και προηγμένες λειτουργίες νυχτερινής όρασης και σκοπεύσεως(στα πρώτα μοντέλα γινόταν χρήση συστημάτων LLLTV,αργότερα έγινε εισαγωγή συστημάτων θερμικής απεικόνισης).

Το Leopard 2 καθώς κινείται έχει την δυνατότητα να τα βαλει εναντίον άλλων κινούμενων στόχων χωρίς να επηρεάζεται από την μορφολογία του εδάφους.... οπότε με αυτη την λεπτομέρεια κατα νού μπορουμε να διακιολογήσουμε ίσως το εν λόγω πείραμα των Ολλανδών. Θέλανε ίσως να δουνε αν όλα ειναι.. οκ... Βέβαια δεν χρησιμοποιήσανε ενα κινούμενο στόχο, οχι, και αυτο ειναι που συγκλονίζει!
Ο πρωτότυπος τρόπος τους συμπεριλαμβάνει ενα  "ανθρώπινο τείχος" που έχει τοποθετηθεί στο τέρμα της διαδρομής του άρματος ώς εμπόδιο... απόλυτα ακίνητο, και αυτο ειναι το απιστευτο!
Όπως θα δείτε στο βίντεο το κοινό δεν μπορεί να δει με πόση ταχύτητα έρχεται κατα πάνω του το άρμα μάχης... και αυτο ισως να ειναι καλύτερο γι'αυτούς, άλλωστε πώς μπορεί να ειναι σίγουροι οτι θα λειτουργήσουν τα ... φρένα;!;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο φορτηγό πλοίο! Δειτε πώς ξεφορτώνει!


Leopard σε δράση. Ένα εκπληκτικό βίντεο των Γερμανών


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ