Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απίστευτο: Τον πυροβόλησαν 27 φορές κι όμως επέζησε! (βίντεο)

20.04.2015 | 18:07
Κατά τη διάρκεια εισβολής σε ένα κτίριο της Αλ Κάιντα στην επαρχία Ανμπάρ του Ιράκ, στις 6 Απριλίου 2007, ο Mike δέχεται μια σφαίρα από απόσταση δέκα μέτρων, η οποία «σφηνώθηκε» στην πανοπλία του.
«Ένιωσα λες και με χτύπησε βαριοπούλα» είπε ο ίδιος στο CBN. Παρ' όλο που οι κεραμικές πλάκες του γιλέκου ήταν σχεδιασμένες ώστε να αντέχουν μικρό αριθμών σφαιρών, ο Mike δέχθηκε συνολικά άλλες δέκα σφαίρες.
«Το μόνο που σκέφθηκα εκείνη την στιγμή ήταν οι κόρες μου» ανέφερε, μόλις συνειδητοποίησε τα πυρά που δέχθηκε.
Ο καταιγισμός σφαιρών συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να  τραυματιστεί σε όλο του σχεδόν το σώμα- από την κοιλιά, τη βουβωνική χώρα μέχρι τους γλουτούς και τα κάτω άκρα του. Ακόμα και η σφαίρα όμως που «σταμάτησε» πάνω στο γιλέκο του, του προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα πλευρά και στους πνεύμονες.
Οι μαχητές της Αλ Κάιντα πυροβολήσαν άλλες 16 φορές τον Mike, ενώ αν συνοπολογίσει κανείς και τις 11 που «έπεσαν» πάνω στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του, τότε ο αριθμός των σφαιρών ανέρχεται στις 27. Για ένα μικρό διάστημα, επίσης, ο  αρχικελευστής έπεσε αναίσθητος, λόγω μιας χειροβομβίδας.
Παρά τα πολλαπλά τραύματα σε όλο του σώμα, ο Mike, ο οποίος έχει παρασημοφορηθεί με το Ασημένιο Αστέρι,συνέχισε την μάχη, καταφέρνοντας να εξολοθρεύσει τους εχθρούς, χωρίς να τραυματιστούν τα παιδιά και οι γυναίκες που βρίσκονταν δίπλα τους.  
Επιπλέον, κατάφερε να επανακτήσει στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες των ΗΠΑ για την περιοχή.Δυστυχώς, έχασε έναν συνάδελφο του, τον οποίο είχαν πυροβολήσει στο λαιμό. Πάντως, ο ίδιος κατάφερε να περπατήσει και να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο της αποστολής.  
Mετά από δύο χρόνια σε μονάδα ανάρρωσης, ο Mike εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να ταλαιπωρείται από έντονους πόνους.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζει είναι οι συνέπειες του μετατραυματισμού στρες, που είναι χειρότερες από τις φυσικές πληγές στο σώμα του.
Πλέον, ο Mike, ο οποίος έχει αποσυρθεί από το Πολεμικό Ναυτικό, βοηθά άλλους βετεράνους στρατιώτες να αντιμετωπίσουν τις μετατραυματικές βλάβες του εγκεφάλου, μέσω ενός μη κερδοσκοπικού ιδρύματος.
Πρόσφατα, συμμετείχε σε έναν αγώνα τρίαθλου που διοργανώθηκε στη Φλόριντα, διασχίζοντας περίπου 100 χλμ. μέσα σε 7 ώρες, 4 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα.
Μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει περίπου 88,000 δολάρια, ενώ οι δωρητές έχουν ξεπεράσει τα 1.000 άτομα.
«Σώθηκα με τη βοήθεια του Θεού. Σειρά μου τώρα είναι να βοηθήσω άλλους στρατιώτες που βίωσαν ανάλογα περιστατικά» είπε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ