Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Από που προέρχονται και που είναι τα "όπλα και τα πυρομαχικά" της Χρυσής Αυγής;

30.09.2013 | 15:55
Οι πληροφορίες που διαρρέουν από αστυνομικές και δικαστικές αρχές δίνουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής και στην “παραστρατιωτική” της δράση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν η στρατιωτική εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής, περιελάμβανε ασκήσεις με πραγματικά πυρά . Και αυτό εκτός από το ερώτημα που γινόταν αυτές οι ασκήσεις προκαλεί και άλλες σοβαρές ερωτήσεις:

•που βρίσκονται να όπλα και τα πυρομαχικά των χρυσαυγιτών.
•από που προέρχνταν τα όπλα και τα πυρομαχικά.

Επιχειρησιακός αρχηγός ο Κασιδιάρης

Το «πουλέν» του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση των μελών της Χρυσής Αυγής. Το πόρισμα του Αρείου Πάγου αποκαλύπτει το ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη. 

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ανήκε στον «σκληρό πυρήνα» της Χρυσής Αυγής, μαζί με τους Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Νίκο Μίχο, που βρισκόταν ένα... σκαλί κάτω από τον υπαρχηγό της οργάνωσης, Χρήστο Παππά. 

Εκτός από πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος, ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν και ο επιχειρησιακός αρχηγός της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη ήταν υπεύθυνος για την εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης που θα αποτελούσαν τα "τάγματα εφόδου" της Χρυσής Αυγής.
Είναι άλλωστε γνωστή η αγάπη του Ηλία Κασιδιάρη για τις πολεμικές τέχνες και το street fighting, ενώ πολλές φορές έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες του στο έντυπο της Χρυσής Αυγής, που τον δείχνουν να δίνει συμβουλές σχετικά με πολεμικές τέχνες.

Επίσης, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε υπό την εποπτεία του τις εξετάσεις και τις δοκιμασίες από τις οποίες περνούσαν τα μέλη της οργάνωσης που ήθελαν να... ανέβουν κλίμακα και να μπουν στον «κλειστό πυρήνα» κάθε τοπικής οργάνωσης, ο οποίος αποτελούνταν μόνο από λίγα άτομα και από εκείνους που ο Ηλίας Κασιδιάρης θεωρούσε απόλυτα ικανούς.

Όπως έγινε χθες γνωστό, στο πόρισμα επισημαίνεται επίσης ότι η Χρυσή Αυγή, επιλέγει άτομα με γνώσεις στις πολεμικές τέχνες, τα οποία εκπαιδεύει σε περιοχές της Αττικής, όπως στη Μαλακάσα, την Μάνδρα και τη Σαλαμίνα.

"Χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα, τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστη τοποθεσία. Η στελέχωση των αποκαλούμενων ταγμάτων εφόδου γίνεται από άτομα που εργάζονται, κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών, που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας", αναφέρεται στο πόρισμα.

Πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής που πλέον έχει αποχωρήσει από την οργάνωση, αποκάλυψε ότι τα μέλη της Χ.Α. εκπαιδεύονταν με πραγματικά πυρά και πως η αποχώρηση από τις τάξεις της, ήταν αδιανόητη!  

Διαβάστε ακόμη:

Τι δεν έψαξαν στις Ένοπλες Δυνάμεις για τη Χρυσή Αυγή


Χρυσή Αυγή - Τη πιάσαμε αλλά δεν την εξουδετερώσαμε στη κοινωνία


Από το όπλο του Παναγιώταρου οι μπαλωθιές στη κηδεία Ντερτιλή

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ