Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσή Αυγή: Από το "εγέρθητω" στη "μπουζού" - Η "άνοδος" και η "πτώση" της - ΒΙΝΤΕΟ

29.09.2013 | 00:01
Ξεκίνησε ως μια από τις πολλές περιθωριακές οργανώσεις της Ευρώπης που θαύμαζαν τον Χίτλερ και το ναζισμό. Η Χρυσή Αυγή με ηγέτη τον Νίκο Μιχαλολιάκο που ήδη είχε φυλακιστεί για την ακροδεξιά του δράση ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 80 την πορεία της, εκπροσωπώντας ένα ποσοστό της τάξεως του 0,4%.

Ακόμη και ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δεν θα μπορούσε ίσως να πιστέψει ότι θα έφθανε η ώρα 26 χρόνια μετά που η Χρυσή Αυγή θα έμπαινε στη Βουλή με ποσοστό 7%. Που έδινε στο δικαίωμα στη σύζυγό του και βουλευτίνα του κόμματος να μιλά από το βήμα της Βουλής για ...τη “μπουζού” κάνοντας χυδαία επίθεση σε παιδί πολιτικού της αντιπάλου που είχε περιπέτειες με το νόμο. Η “μπουζού” όμως από χθες γέμισε με χρυσαυγίτες.


 

Η παρακμή του πολιτικού μας κατεστημένου κατόρθωσε να εκτοξεύσει ακόμη και μια οργάνωση όπως η ΧΑ. Η “έκρηξη” της οικονομικής κρίσης ήταν το “προωθητικό καύσιμο” για την οργάνωση που ξαφνικά κλήθηκε να γίνει κόμμα.

Με την εκτόξευση των ποσοστών η λατρεία για το Χίτλερ δεν αποκηρύχθηκε. Ο θαυμασμός για τους ναζί φόρεσε το μαδύα του “εθνικισμού” και της λατρείας για κάθε τι αρχαιοελληνικό. Ο μαίανδρος σύμβολο της οργάνωσης - κόμματος θύμιζε πολύ τη σβάστικα για την οποια οι χρυσαυγίτες κατέβαλαν καθημερινή προσπάθεια να μας θυμίσουν ότι υπήρξε αρχαιοελληνικό σύμβολο . Στόχος να μας πείσουν ότι όποιος βλεπει σβάστικα το πρώτο που του έρχεται στο μυαλό είναι η αρχαία Ελλάδα και όχι τα κρεματόρια των ναζί!

Στην άκρη μπήκε και η λατρεία ...για το Δωδεκάθεο που αποθέωναν χρόνια στα περιοδικά τους. Ξαφνικά ανακάλυψαν τον χριστιανισμό! Και ήταν πραγματικά ασύλληπτες οι εικόνες έξω από θέατρο των Αθηνών όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη χριστιανικών και παραχριστιανικών οργανώσεων για να διαμαρτυρηθούν για παράσταση που έθιγε τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Μπροστάρης ο βουλευτής και από χθες κρατούμενος Ηλιας Παναγιώταρος, ο οποιος με τα “καντήλια” είχε αποδείξει πόσο “πιστός” είναι.Η βία ήταν το “ευαγγέλιο” της οργάνωσης. Και δεν το έκρυψαν. Το επεισόδιο με την επίθεση εναντίον Δούρου και Κανέλη από τον Ηλια Κασιδιάρη σε ζωντανή σύνδεση ήταν τα πρώτα “διαπιστευτήρια” των χρυσαυγιτών. Και για να μην κατηγορούμε μόνο τους πολιτικούς ,βρέθηκαν πολλοί που ...επικρότησαν αυτή την βίαιη επίθεση. Ποτέ κανείς δεν πιστεύει πως όταν ο κύκλος της βίας ανοίγει, είναι θέμα χρόνου να έρθει και η σειρά του.
Ο γραμματέας της οργάνωσης ο Νίκος Μιχαλολιάκος τα είχε κάνει αυτά παλιότερα. Σ΄ αυτή τη "κοινοβουλευτική φάση" είχε δώσει "τόπο στα νιάτα" για χαστούκια και ξύλο. Εκείνος στα νιάτα του πέταγε ...ανανάδες κατά του σκηνοθέτη Κολάτου, πάλι μέσα σε τηλεοπτικό στούντιο. Όλοι μας προφανώς θα είχαμε...γελάσει πολύ με το "γραφικό" επεισόδιο. Δεν θα 'πρεπε ,αλλά το καταλάβαμε πολλά χρόνια μετά.Το βράδυ που η Χρυσή Αυγή μπήκε στο ελληνικό κοινοβούλιο έστειλε το μήνυμά του στο σύστημα που υποτίθεται ότι θα πολεμούσε.  Πάντα είχε "γέφυρες" μαζί του. Θέλησε να εορτάσει το θρίαμβό του με μια επίδειξη γνώσεων. Μόνο που τα λατινικά δεν είναι εύκολα για όλους ,όπως διαδίδουν ψευδώς όσοι ήταν καλοί σ΄ αυτό το μάθημα. Από τα έδρανα της Βουλής ...στη μπουζού λοιπόν. Εκεί που ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής δεν θα μπορεί προφανώς να φωνάζει "εγέρθητω" κάθε φορά που ο "αρχηγός" θα κάνει την εμφάνισή του. Η ...μπουζού έχει άλλους κανόνες.

Διαβάστε ακόμη:

Τη ροή του χρήματος ψάχνει η δικαιοσύνη γιατί "οι χειροπέδες δεν φτάνουν"

Χρυσή Αυγή : το σημαντικό είναι να αρθεί το "πολιτικό της οπλοστάσιο" 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ