Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόφαση ΣτΕ για στρατιωτικούς: Αναμένοντας έγκριση από την τρόϊκα που κατά τ΄ άλλα "φεύγει"

06.09.2014 | 00:01
Αυτό που άπαντες γνωρίζαμε αλλά κανείς από την κυβέρνηση δεν τολμούσε να πει δημόσια, έγινε εγγράφως γνωστό με τον πιο επίσημο τρόπο με την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ. Ούτε ένα ευρώ δεν βγαίνει από το δημόσιο ταμείο αν δεν το έχει εγκρίνει η τρόϊκα. Η οποία παρεπιπτόντως αυτή τη περίοδο μας λένε ότι φεύγει!

Από την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει το ακριβώς αντίθετο! Διαβάστε τι γράφει στην απάντησή του το υπουργείο Οικονομικών:

“Κατά συνέπεια, μετά από την οριστικοποίηση της δημοσιονομικής αποτίμησης όλων των πτυχών των εκδοθεισών δικαστικών αποφάσεων θα πρέπει το εν λόγω ζήτημα να συμπεριληφθεί μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν σε διαβούλευση κατά τη διάρκεια των συνεχών διαπραγματεύσεων, μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Τρόικα, οι οποίες θα αρχίσουν στις 2/9/2014, και ειδικότερα κατά το τέλος του δευτέρου 15ημέρου του Σεπτεμβρίου 2014,προκειμένου να διασφαλισθεί η σύμφωνη γνώμη των εταίρων για την κάλυψη του πιθανολογούμενου σοβαρού δημοσιονομικού κόστους που θα επέλθει στο πλαίσιο του ΜΠΔΣ 2015-2018 και την εγγραφή της δαπάνης στις πιστώσεις του Π/Υ 2015.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των δικαιούχων (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, απαιτείται να παρασχεθεί στη Διοίκηση επαρκής χρόνος για την αποτίμηση της δαπάνης για τα έτη 2012,2013,2014,2015-2018”.

Παρατήρηση πρώτη: Στο υπουργείο Οικονομικών γνωρίζουν πολύ καλά το ετήσιο “βάρος” της επιστροφής των μισθών των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας στα επιπεδα του καλοκαιριού του 2012. Είναι 137.400.000 κάθε χρόνο. Τα αναδρομικά είναι περίπου τα διπλάσια αλλά θα δοθούν σε βάθος πενταετίας.

Παρατήρηση δεύτερη: Πως και για που φεύγει η τρόϊκα όταν όπως προκύπτει από το επίσημο έγγραφο απαιτείται η σύμφωνη γνώμη “των εταίρων” για να δοθεί οτιδήποτε.

Η χθεσινή διαδικασία στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ, θα ολοκληρωθεί με την απόφαση που θα λάβει. Η οποία είναι βέβαιο ότι θα επιβάλει πρόστιμο στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που η κυβέρνηση έχει χειριστεί το θέμα έχει εξοργίσει όχι μόνο τους στρατιωτικούς ,αλλά και τους δικαστικούς που διαπιστώνουν ότι οι αποφάσεις τους αγνοούνται επιδεικτικά και χωρίς συνέπειες.
Μετά απ΄ όλα αυτά αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε και να ακούσουμε τι θα πει για τους στρατιωτικούς στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.


Διαβάστε ακόμη:


"Η τρόϊκα θα πει για τα λεφτά των στρατιωτικών" απάντησε στο ΣτΕ το υπουργείο Οικονομικών!
Τι θα πει στην ΔΕΘ ο Σαμαράς για στρατιωτικούς και την απόφαση του ΣτΕ;
"Είδαμε" το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών! Το "περιτύλιγμα" και οι "παγίδες" - Τι προβλέπει


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ