Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Αμερικανοι κομάντος είχαν προσπαθήσει να απελευθερώσουν τον Φόλεϊ

21.08.2014 | 01:59

Αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις είχαν σταλεί στη Συρία με εντολή Ομπάμα για να απελυθερώσουν τον Φόλεϊ που τελικά αποκεφαλίστηκε από φανατικούς. Η επιχείρηση ήταν απόρρητη και είχε στόχο την απελευθέρωση κι άλλων αμερικανών ομήρων.

Η αποστολή αποκαλύφθηκε μετά από την δημοσιοποίηση του φρικτού αποκεφαλισμού του αμερικανου δημοσιογράφου. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ΜΜΕ από τις ΗΠΑ την επιχείρηση είχαν αναλάβει κομάντος οι οποίοι αποβιβάστηκαν σε περιοχή της Συρίας στην οποία υποτίθεται θα είχαν συγκεντρωθεί οι όμηροι. Όταν οι κομάντος έφθασαν στην περιοχη δεν υπήρχε κανείς!

Κανείς δεν αποκαλύπτει τον ακριβή χρόνο της αποστολής,ούτε την τοποθεσία της Συρίας στην οποία έγινε.

"Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ο πρόεδρος (Ομπάμα) έδωσε το πράσινο φως για μια επιχείρηση για τη διάσωση αμερικανών πολιτών που έχουν απαχθεί και κρατούνται παρά τη θέλησή τους από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία", εξηγεί σε ανακοίνωση η Λάιζα Μόνακο, η κύρια σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε θέματα αντιτρομοκρατίας.

"Η αμερικανική κυβέρνηση πίστευε πως είχε αρκετές πληροφορίες και, όταν παρουσιάσθηκε η ευκαιρία, ο πρόεδρος εξουσιοδότησε το Πεντάγωνο να αρχίσει γρήγορα μια επιχείρηση με στόχο να βοηθηθούν οι συμπατριώτες μας", συνεχίζει.

Όμως η επιχείρηση αυτή απέτυχε "επειδή οι όμηροι δεν ήταν παρόντες" στο σημείο που είχε εντοπισθεί από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρει.

Σύμφωνα με την "Ουάσινγκτον Ποστ", η οποία επικαλείται υψηλόβαθμους αξιωματούχους στην κυβέρνηση Ομπάμα, ο Τζέιμς Φόλεϊ ήταν ανάμεσα στους ομήρους, στην απελευθέρωση των οποίων στόχευε η επιχείρηση αυτή που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή πολλών δεκάδων στρατιωτικών. Ένας από τους αμερικανούς κομάντος τραυματίσθηκε στη διάρκεια σφοδρής ανταλλαγής πυρών με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Η Κέιτλιν Χέιντεν, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, εξήγησε το βράδυ πως οι ΗΠΑ "δεν είχαν ποτέ πρόθεση να αποκαλύψουν αυτή την επιχείρηση".

"Αποφασίσαμε να την δημοσιοποιήσουμε σήμερα, όταν έγινε σαφές πως ένας ορισμένος αριθμός μέσων ενημέρωσης ετοιμαζόταν να αποκαλύψει αυτή την επιχείρηση και εμείς δεν θα είχαμε άλλη επιλογή παρά να παραδεχθούμε την ύπαρξή της", διευκρίνισε η Χέιντεν.

Διαβάστε ακόμη:

Αεροπορικές επιδρομές απάντηση στον αποκεφαλισμό

Οι ΗΠΑ "κρύβουν" εξοπλισμό σε σπηλιές της Νορβηγίας!


Βίντεο σοκ: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν αμερικανό δημοσιογράφο 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ