Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποκαλύπτεται η ''κουτοπονηριά'' Ερντογάν!

05.09.2014 | 14:01
Την ώρα που η Άγκυρα ...ωρύεται ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ άσκησε κριτική στις δηλώσεις Ερντογαν περί ''δυο κρατών στην Κύπρο ...ερμηνεύοντάς τες δήθεν με βάση την ελληνική ..."εσωτερική πολιτική",  έρχεται ο γνωστός Τουρκος διπλωματικός συντάκτης της τουρκικης εφημερίδας Milliyet, κ. Σαμί Κοέν και με άρθρο γνώμης στην εφημερίδα επιβεβαιώνει πλήρως την ελληνική κριτική!

Συγκεκριμένα ο αρθρογράφος της Milliyet, κ. Σαμί Κοέν, σε άρθρο γνώμης με τίτλο: «Λέγοντας ‘'λύση δύο κρατών’' στην Κύπρο…» αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν στην «ΤΔΒΚ», η οποία σηματοδοτεί την στήριξη που δίνει τη Τουρκία στους «Τουρκοκυπρίους (Τ/κ)».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα παροχής νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στους «Τ/κ» θα ολοκληρωθεί σύντομα. Τέτοια προγράμματα θα βοήσουν την ποιότητα ζωής των «Τ/Κ» και παράλληλα θα ενισχύσουν την οικονομική ενσωμάτωση μεταξύ «ΤΔΒΚ» και Τουρκίας, αναφέρει ο Κοέν.

Ο Ερντογάν - γράφει - έδωσε το μήνυμα ότι δεν θα αφήσει τις συνομιλίες για την ενοποίηση του νησιού να συνεχιστούν επ’ άπειρον. Τόνισε ότι η υπομονή του εξαντλείται και ότι το παράθυρο ευκαιρίας για την Κύπρο θα κλείσει σύντομα. Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι παρόμοιες δηλώσεις έχουν ξαναγίνει και στο παρελθόν. Ο Ερντογάν δεν έδωσε καμία προθεσμία και καμία πλευρά δεν θέλει να γίνει αυτή που θα εγκαταλείψει πρώτη το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Και συνεχίζει ο κ Κοέν: Όπως ξεκαθάρισε ο Ερντογάν, επιθυμεί μία λύση που να βασίζεται στην πολιτική ισότητα. Θέλει κάποιο είδος συνομοσπονδίας που θα ενώσει τα δύο μέρη του νησιού. Οι «Ε/κ», αντιθέτως απορρίπτουν την φόρμουλα της ισότητας και επιμένουν στο ομοσπονδιακό σύστημα, ισχυρίζεται ο Κοέν. Οι βαθιές διαφορές μεταξύ των μερών, καθιστά μία πρόοδο στις διαπραγματεύσεις δύσκολη.

Κατά την επίσκεψή του στην «ΤΔΒΚ»- γράφει ο Κοέν - ο Ερντογάν επεσήμανε ότι επιθυμεί μια λύση δύο κρατών.
Ο Κοέν καταλήγοντας υποστηρίζει στο άρθρο του ότι η λύση των δύο κρατών είναι πολύ καλή εναλλακτική για την Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κουτοπονηριές" Ερντογάν λίγη ώρα πριν την συνάντηση με Σαμαρά


Κυπριακό και ελληνοτουρκικά στην συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν

Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου Ερντογάν - Ποιοι είναι στον "στενό πυρήνα" του

Γιατί ο Σαμαράς πρέπει να ανησυχεί για το ραντεβού με τον Ερντογάν - Όχι άλλο "καζάν καζάν" 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ