Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απολογία Άκη: "Μου την έστησαν οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου"

26.08.2013 | 12:04
Τηρώντας την παράδοση που θέλει κάθε πολιτικό που πέρασε από αυτή τη χώρα να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες για όσα του καταλογίζονται, ο Άκης Τσοχατζόπουλος από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο δικαστήριο, εμφανίστηκε αγέρωχος, αλαζόνας και χωρίς φυσικά να φέρει καμία ευθύνη για όσα κατηγορείται.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι βασικός κατηγορούμενος στη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς,.

Ο πρώην υπουργός, που κατηγορείται για την υπόθεση διακίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών προερχόμενων από παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε για την επιλογή συγκεκριμένων όπλων τα οποία προμηθεύτηκε επί της θητείας του το υπουργείο Άμυνας, δίνει τη δική του εκδοχή σε όσα του καταλογίζονται.

Τι έχει πει μέχρι στιγμής

Σύμφωνα με όσα ήδη έχει υποστηρίξει ο κ. Τσοχατζόπουλος, από την πρώτη στιγμή που απαγγέλθηκαν σε βάρος του οι βαρύτατες κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η επιλογή τόσο των υποβρυχίων όσο και των TORM1 ήταν του τότε ΚΥΣΕΑ, καθώς είχε αποφασιστεί ριζική αλλαγή σε στρατιωτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο μετά τα γεγονότα των Ιμίων.

Για τους συγκατηγορουμένους του, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε πως νιώθει τύψεις γιατί «αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα είχαν προφυλακιστεί».

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, ενώπιον των δικαστών, επανέλαβε και σήμερα ότι όλη η ποινική εμπλοκή του είναι αποτέλεσμα «σκευωρίας που ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ» και υποστήριξε ότι «κάποιοι εμπνεύστηκαν τη διαδικασία εξόντωσης του εσωκομματικού αντιπάλου».

Είπε επίσης ότι, από το στάδιο της έρευνας της υπόθεσης από τη Βουλή, στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία προσδιόρισε ως «πιστούς ανθρώπους στον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου»- «μας λανσάρανε ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που ήρθε έτοιμο από νομική εταιρία».

Ο πρώην υπουργός στράφηκε, με την έναρξη της απολογίας του και σε βάρος κατά των δικαστών και εισαγγελέων, καθώς όπως ανέφερε «υπάρχουν κέντρα πολιτικοδικαστικά, που ασκούν εξουσία εδώ και καιρό με παρεμβάσεις στην ελληνική κοινωνία και στις διεθνείς σχέσεις». Αναφορά έκανε επίσης και στην τρόικα, χαρακτηρίζοντας «ανάλγητη» τη συμπεριφορά των δανειστών.

Για τους συγκατηγορουμένους του, ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε πως νιώθει τύψεις γιατί «αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα είχαν προφυλακιστεί».
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ