Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Απόλυτα επιτυχής» η χειρουργική επέμβαση Αναστασιάδη

03.12.2014 | 09:14
«Απόλυτα επιτυχής» χαρακτηρίζεται η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο νοσοκομείο «Όρος Σινά» (Mount Sinai) της Νέας Υόρκης.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποβλήθηκε σε μία χειρουργική επέμβαση, αλλά διορθώθηκαν «τρία καρδιολογικά προβλήματα». Η επέμβαση έγινε από τον καρδιοχειρουργό καθηγητή, δρ. Ντέιβιντ 'Ανταμς (David Adams) και αφορούσε τη διόρθωση της μιτροειδούς, αλλά και της τριγλώχινας βαλβίδας.

Επίσης, η χειρουργική επέμβαση, τύπου Maze, αποσκοπούσε και στη διόρθωση της καρδιακής αρρυθμίας που κατά καιρούς παρουσίαζε ο ασθενής, όπως δήλωσε ο προσωπικός γιατρός του προέδρου της Κύπρου, καρδιοχειρουργός, δρ. Μαρίνος Σωτηρίου, ο οποίος ήταν παρών στην εγχείρηση.

Σύμφωνα με τον δρ. Σωτηρίου, «η επέμβαση εξελίχθηκε ομαλά χωρίς επιπλοκές ή ιδιαίτερα προβλήματα». Στη χειρουργική ομάδα του δρ. 'Ανταμς συμμετείχε και ο Ελληνοαμερικανός επεμβατικός καρδιολόγος του νοσοκομείου «Όρος Σινά», δρ. Γιώργος Ντάγκας.

Μετά την επέμβαση, ο κ. Αναστασιάδης εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, όπου θα παραμείνει για ένα 48ωρο και στη συνέχεια για μια περίπου εβδομάδα στο νοσοκομείο, αν η κατάσταση της υγείας του θα είναι σταθερή και εξελιχθεί ομαλά χωρίς επιπλοκές.

Στο πλευρό του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται η σύζυγός του 'Αντρη Αναστασιάδη και οι δυο θυγατέρες του, οι οποίες μετέβησαν στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή άφιξή τους στη Νέα Υόρκη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, τον Πρόεδρο της Κύπρου αναμένεται να επισκεφθεί στο νοσοκομείο τις προσεχείς μέρες ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ενώ δεν αποκλείεται να τον επισκεφθεί και ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ