Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απολύθηκε ο πεζοναύτης που κρίθηκε ένοχος για φόνο ιρακινού

19.06.2015 | 11:15
Μια στρατιωτική επιτροπή που τη Τετάρτη έκρινε έναν αμερικανό πεζοναύτη ένοχο για τη δολοφονία το 2006 ενός ιρακινού πολίτη με αναπηρία, χθες του εκδίκασε ποινή επτά ετών, ισότιμη με το χρόνο που είχε ήδη εκτίσει υπό περιορισμό.
Η επιτροπή επίσης απέλυσε τον λοχία Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ από τους πεζοναύτες με κακή διαγωγή.

Ο λοχίας Λώρενς Χάτσινς ΙΙΙ είχε αρχικά καταδικαστεί για φόνο, κλοπή και ψευδείς δηλώσεις για το θάνατο του άοπλου άνδρα στο Ιρακ. Η αρχική καταδίκη του αναιρέθηκε, αλλά ο Χάτσινς ξαναδικάστηκε για τρεις από τις τέσσερις αρχικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανόμενου και του φόνου.

Οι εισαγγελείς είχαν πει ότι ο Χάτσινς ηγούνταν μιας διμοιρίας πεζοναυτών η οποία σχεδίαζε να σταματήσει τη χρήση αυτοσχέδιων βομβών από ισλαμιστές στο ιρακινό χωριό Χαμντάνια στις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Απριλίου 2006. Όταν δεν μπόρεσαν να βρουν τον βομβιστή που υποψιάζονταν, πήγαν σ΄ένα γειτονικό σπίτι και πήραν έναν πρώην αστυνομικό με αναπηρία ο οποίος δεν ήταν ύποπτος, είπαν μάρτυρες στην πρώτη δίκη.

Ο Χάτσινς και οι άλλοι πεζοναύτες πυροβόλησαν τον 52χρονο Χασίμ Ιμπραίμ Αουάντ, πατέρα 11 παιδιών και παπού τεσσάρων, και τοποθέτησαν ένα Καλάσνικοφ και ένα φτυάρι δίπλα στο πτώμα για να υπαινιχθούν ότι προσπαθούσε να βάλει βόμβα, είπαν μάρτυρες. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ