Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

900 απολύσεις στην αμυντική βιομηχανία

10.06.2013 | 09:20
Η τρόικα κατέφτασε και η κυβέρνηση φαίνεται ότι θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες. Αν και συνήθως κανείς δεν ... ενοχλεί τα λεγόμενα μπάνια του λαού φαίνεται ότι το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να “σπάσει αυγά” στο κατακαλόκαιρο και να τηρήσει πλήρως τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.Το πρώτο κύμα απολύσεων όπως εδώ και καιρό εντέχνως διαρρέεται θα είναι από τις μεγάλες ΔΕΚΟ που απασχολούν συνολικά πάνω από 5.000 άτομα.

Από αυτούς τους υπαλλήλους πρώτοι για να απολυθούν μπαίνουν στη λίστα όσοι υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και ειδικότερα όσοι βρίσκονται διοικητικές θέσεις.

Δύο είναι οι μεγάλες δεξαμενές.

Η ΕΡΤ και οι τρεις αμυντικές βιομηχανίες. Και στις τέσσερις ΔΕΚΟ ο αριθμός των υπαλλήλων είναι κοντά στις 5.300. Από αυτούς στην αμυντική βιομηχανία, δηλαδή σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΑΣ, υπάρχουν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι. Κάποιοι μιλούν για έναν αριθμό κοντά στους 1,.500. Από αυτούς οι πληροφορίες λένε ότι θα απολυθούν περίπου 900 άτομα.

Δεύτερη μεγάλη δεξαμενή η ΕΡΤ όπου και εδώ λόγω του πολυδαίδαλου συστήματος (πολλά λογιστήρια κλπ) υπάρχουν 
πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι. Το σχέδιο εδώ προβλέπει απόλυση περίπου 600 ατόμων.

Από τους 17 φορείς και οργανισμούς στους οποίους μπαίνει λουκέτο θα απολυθούν 300 άτομα, ενώ από τη δεξαμενή των επίορκων υπαλλήλων για τους οποίους τόσος “ντόρος” έγινε η λίστα για το πρώτο κύμα απολύσεων δεν φαίνεται να περιλαμβάνει περισσότερα από 200 άτομα.

Η ... λίστα των προθέσεων σε πρώτη φάση θα παρουσιαστεί τώρα στην τρόικα και οι απολύσεις θα ολοκληρωθούν ως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το δεύτερο κύμα απολύσεων που θα φτάσουν ως το τέλος του έτους τις 4.000. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αμερικανική οργή κατά Αθήνας για την αμυντική βιομηχανία - "Παίζετε το παιχνίδι των Γερμανών"

Ναυπηγεία Ελευσίνας - Διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι;

Απολύσεις : οι περισσότερες σε αμυντική βιομηχανία και ΕΡΤ

"Σχεδίαση ελληνικού πολεμικού πλοίου" - Κι όμως θα μπορούσαμε


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ