Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αμερικανοί εργαζόμενοι της Lockheed Martin απομακρύνθηκαν απο το Β. Ιράκ

13.06.2014 | 11:14
Αμερικανικές εταιρείες που συνεργάζονται με την ιρακινή κυβέρνηση στον τομέα της άμυνας και συνδέονται με τις αμερικανικές στρατιωτικές πωλήσεις στο Ιράκ έχουν απομακρύνει στους εργαζομένους τους από μια ιρακινή αεροπορική βάση λόγω ανησυχιών για τις συνθήκες ασφάλειας, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Πέμπτη.

Σε μια σύντομη ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι «οι πολίτες των ΗΠΑ, που συνεργάζονται με την κυβέρνηση του Ιράκ στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικών πωλήσεων (...) έχουν μεταφερθεί προσωρινά από τις εταιρείες τους για λόγους ασφαλείας». Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι αρνήθηκε να πει πόσοι εργαζόμενοι είχαν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους.

Όμως η κορυφαία αμερικανική εταιρεία κατασκευής στρατιωτικού υλικού η Lockheed Martin Corp ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι περίπου 25 από τους υπαλλήλους της απομακρύνθηκαν από την περιοχή Μπαλάντ όπου είναι η αεροπορική βάση στο βόρειο Ιράκ ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι της από την αυξανόμενη βία στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι ήταν στο Ιράκ σε συνεργασία με την ιρακινή αεροπορία για να υποδεχθούν τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στη χώρα αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιράκ: Ο Ομπάμα προειδοποιεί για δράση των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ