Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόπειρα αυτοκτονίας στο 424 Νοσοκομείο και καταγγελίες

20.11.2013 | 00:19
Απόπειρα αυτοκτονίας στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο καταγγέλουν στρατιώτες που υπηρετούν εκεί.

Η απόπειρα έγινε από στρατιώτη ο οποίος προσπάθησε να αυτοκτονήσει με ασπιρίνες. Ευτυχώς τον πρόλαβαν.

Η καταγγελία που έγινε στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων συνοδεύεται από μαρτυρίες στρατιωτών που υπηρέτησαν στο νοσοκομείο με την ειδικότητα του ψυχολόγου. Την αποδίδουν σε συμπεριφορές και πρακτικές αξιωματικών αλλά τα πιο σοβαρά που καταγγέλουν έχουν να κάνουν με τις “ιατρικές” μεθόδους που εφαρμόζονται . Το ερώτημα αν θα διερευνήσει το ΓΕΣ τις καταγγελίες οι οποίες αναφέρουν:

•" Υπηρέτησα και εγώ για 1,5 μήνα 424 ως 8μηνος με την ειδικότητα Ψυχολόγου...δυστυχώς δεν είχαμε χώρο και θέση δράσης ως ΟΨΜ (αναφοράς των προβλημάτων τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική κατάσταση των οπλιτών) παρά δρούσαμε ως ψυχοφύλακες στην ψυχιατρική κλινική (όπου και δέσιμο και ηλεκτροσόκ αλλά και δίχως συγκατάθεση γραπτή "πειραματικές φαρμακολογικές μελέτες" γίνονται με συμμετέχοντες φαντάρους). Στο 424 δεν υπάρχει άτομο αναφοράς ΟΨΜ.

•Υπηρέτησα κι εγώ ως εκπαιδευόμενος με την ειδικότητα του νοσοκόμου-τραυματιοφορέα (Ν/Τ) στο 424 για 1 μήνα. Ό,τι αναφέρεται για τη συμπεριφορά είναι πέρα για πέρα πραγματικό".

Διαβάστε ακόμη:

Αυτοκτονίες στις Ένοπλες Δυνάμεις - Πως τις αντιμετωπίζουν στις ΗΠΑ

Πανικός με τις αυτοκτονίες των τούρκων στρατιωτών 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ