Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Αποστολάκης - Ακάρ: Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για τη συνάντηση τους

16.05.2018 | 17:25


Πρόσωπο με πρόσωπο με τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη βρέθηκε σήμερα ο Τούρκος Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, στο περιθώριο της 179ης Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ. Ο τουρκικός τύπος σχολίασε τη συνάντηση τους τονίζοντας ότι πρόκεται για πολύ σημαντική συνάντηση καθώς πραγματοποιείται μετά από μια μεγάλη περίοδο έντασης στο Αιγαίο.

Η milliyet σχολίασε τη συνάντηση τους τονίζοντας ότι πρόκειται για "κρίσιμες επαφές" ενώ η τουρκική ιστοσελίδα ensonhaber.com τόνισε ότι η συνάντηση τους κρίνεται ιδαίτερα σημαντική καθώς πραγματοποιέιται μετά από μία περίοδο μεγάλης έντασης στο Αιγαίο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σημερινή τους συνάντηση είναι η πρώτη επαφή των δυο αρχηγών μετά τη σύλληψη του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Λοχία ΕΠ-ΟΠ Δημήτρη Μητρετώδη, οι οποίοι κρατούνται εδώ και μήνες στις φυλακές της Ανδριανούπολης.Το μήνυμα του Αποστολάκη στον Ακάρ

Όπως έγραψε νωρίτερα το onalert "Απελευθερώστε τους στρατιωτικούς μας" ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης στο τετ-α-τετ που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης χωρίς περιστροφές ζήτησε συγκεκριμένα να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποφυλάκιση των δυο στελεχών του Στρατού Ξηράς που διανύουν την 77η ημέρα κράτησης στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έθεσε εμφατικά και το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, ζητώντας από τον Στρατηγό Ακάρ, να λάβει μέτρα προκειμένου να σταματήσει η Τουρκική παραβατικότητα.

Με πληροφορίες από το http://www.ensonhaber.comwww.milliyet.com.t
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ