Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ: Ενότητα στην πράξη όχι στα λόγια, ζητάνε από τις θεσμικές ενώσεις

17.02.2013 | 00:31
“Ενότητα” στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια ζητά η ΑΝΕΑΕΔ με ανακοίνωσή της στην οποία απαντά στο κάλεσμα των “θεσμικών ενώσεων” για συνάντηση αύριο Δευτέρα. Όπως προκύπτει από την απάντηση της ΑΝΕΑΕΔ δεν έχουν κληθεί όλοι οι φορείς απόστρατων αλλά και εν ενεργεία και αυτό αποτελεί πρόβλημα που δεν επιτρέπει τη δημιουργία ενός αραγούς μετώπου έναντι της κυβερνητικής πολιτικής. Η ΑΝΕΑΕΔ αφήνει να εννοηθεί ότι το κάλεσμα των”θεσμικών” έγινε μάλλον με “βαριά καρδιά” και υπό την αφόρητη πίεση των μελών τους που πλέον είναι “στα κάγκελα”.

Όλη η απάντηση της ΑΝΕΑΕΔ:


Αγαπητοί Πρόεδροι των ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ,
Απαντώντας σε ένα φάξ της ΕΑΑΣ, που ποτέ δεν λάβαμε στα γραφεία μας αλλά το πήραμε μέσω της Α.Κι.Σ. στις 15/2/2013 10.05 μ.μ. και σε ένα e-mail που λάβαμε στις 11.47 μ.μ., θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
 Το φάξ που απεστάλλει από την Α.Κι.Σ. ενώ έχει ημερομηνία εκδόσεως 15/2, έχει ένδειξη διακινήσεως από 14/2.
 Τρεις ώρες μετά την αποστολή της πρόσκλησης μας λάβαμε την ίδια ανακοίνωση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
 Επί της ουσίας δεν έχουν προσκληθεί όλοι οι φορείς και εστιάζοντας ειδικά σε αυτούς των εν ενεργεία συναδέλφων, παρά την τ/φ επιβεβαίωση στον Πρόεδρο της ΑΝΕΑΕΔ από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΑ και την αποδοχή με e-mail από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ οι εν ενεργεία συνάδελφοι είναι απόντες. Γνωρίζατε τόσο από την τοποθέτηση μας κατά την προηγούμενη σύσκεψη όσο και από το
υπόμνημα που είχαμε αποστείλει μετά από αυτήν, ότι για την ΑΝΕΑΕΔ είναι προαπαιτούμενο η συμμετοχή ΟΛΩΝ των φορέων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων, ώστε να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η επιτυχία των όποιων δράσεων αποφασισθούν.

 Έχουν επιλεγεί, με άγνωστα κριτήρια, φορείς κατά βάση του ΣΞ, παραλείποντας συλλόγους όπως ο ΣΑΣ, ο ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ο ΣΑ/ΣΣΑΣ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, ΣΑ/ΣΥΔΑ και άλλοι.
Κατόπιν αυτών δικαίως θα διερωτηθούμε. Υπήρξε κάποιος λόγος που μεθοδεύτηκαν όλα αυτά; Υπάρχει κάποια γραμμή σκοπιμότητας την οποία η ΑΝΕΑΕΔ δεν γνωρίζει; Έχουν όλα αυτά σχέση με την συνάντηση σας με τον Πρωθυπουργό;

Επειδή θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα έχουν γίνει από λάθος χειρισμούς, επαναφέρουμε την πρόταση μας για επίσημη πρόσκληση ΟΛΩΝ των φορέων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων την Δευτέρα το πρωί στα γραφεία της ΕΑΑΝ.
Εάν αυτό δεν γίνει αποδεκτό, για λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, τότε σας καλούμε να λάβετε μέρος στην σύσκεψη που ήδη έχουμε ανακοινώσει και που είναι προσκεκλημένοι όλοι χωρίς αποκλεισμούς.
Στην παρούσα φάση είναι κοινή απαίτηση για συσπείρωση όλων των δυνάμεων. Με τον τρόπο που ακολουθήσατε μέχρι σήμερα επιδιώκετε το αντίθετο. Ελπίζουμε να το κατανοήσετε και να προβείτε στις απαιτούμενες διορθωτικές κινήσεις.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Γραμματέας Ο Πρόεδρος
Ευθύμιος Γκιτέρσος Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
Σμήναρχος ε.α. Υποπτέραρχος (Μ) ε.α 

 

ΣΧΟΛΙΑ