Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παραιτούνται και οι απόστρατοι! "Δεν θέλουμε ραντεβού,θέλουμε αντιδράσεις"!

06.02.2013 | 09:12
Αντιδράσεις που δεν μπορούν πλέον ούτε να προβλεφθούν ,ούτε να ελεγχθούν εκδηλώνονται στο χώρο των απόστρατων, ακόμη και στις Ενώσεις που θεωρούνται θεσμικές.

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ υπέβαλε τη παραίτησή του εκφράζοντας έτσι την αντίδρασή του στην απόφαση των τριών ενώσεων αποστράτων να δεχτεί πρόσκληση για συνάντηση από τον ΥΕΘΑ!


Όλη η επιστολή παραίτησης.ΠΡΟΣ: Δ.Σ./ Ε.Α.Α.Σ. Αντγος ε.α.
Σταθόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου (ΑΜ 40296)
Μέλος ΔΣ της Ε.Α.Α.Σ.
Αθήνα, 5 Φεβ 13.

ΘΕΜΑ: Προσωπικό - Διοικητικά.

1. Αναφέρω ότι από της 31ης Ιανουαρίου ε.έ. έλαβα πληθώρα τηλεφωνημάτων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων από συναδέλφους σχετικά με τη δραματική μείωση των αποδοχών τους, μαζί με το ερώτημα «τι κάνατε εσείς της ΕΑΑΣ γι’ αυτό;».
2. Στο ΔΣ/ ΕΑΑΣ της 1ης Φεβρουαρίου πρότεινα συγκεκριμένους τρόπους διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και ιδιαίτερα προς τους κ.κ. ΥΦΕΘΑ, οι οποίοι προέρχονται εκ των Ενόπλων Δυνάμεων, για να εξιλεωθούμε έστω και κατ’ ελάχιστο στην εκτίμηση των συναδέλφων, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούμε. Επιπρόσθετα υπήρχαν και δεν σταμάτησαν να υπάρχουν προτάσεις τόσο μεμονωμένων συναδέλφων όσο και πολλών δραστηρίων Παραρτημάτων, τα οποία με τη δράση τους χόλωναν κατά καιρούς το απρόθυμο και δυσκίνητο ΔΣ της Ενώσεως και μάλιστα μια φορά (29 Αυγούστου, αν θυμάμαι καλά) αποφασίσθηκε η κλήση σε απολογία των Προέδρων τους!
3. Αντ’ αυτών το Δ.Σ. αποφάσισε την κοινή συνάντηση με τους Συνδέσμους των Τάξεων και των άλλων ανεξαρτήτων φορέων, για ανταλλαγή απόψεων.
4. Το γεγονός αυτό έδειξε την αδυναμία, διστακτικότητα και ευθυνοφοβία του ΔΣ να ενεργοποιηθεί και να λάβει ρόλο πρωταγωνιστού στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Μελών της Ενώσεως.
5. Πλέον τούτων, απόψε πληροφορήθηκα από το facebook(!) ότι μέλη του ΔΣ της ΕΑΑΣ, μαζί με αντιπροσωπείες των λοιπών Ενώσεων δέχθηκαν πρόσκληση του Υπουργού και μετέβησαν στο Υπουργείο, όπου μετά από πολύωρη συζήτηση, βγήκε και ανακοινωθέν του κ. Υπουργού.
6. Επειδή, στο δεκατετράμηνο διάστημα, στο οποίο είχα την τιμή να είμαι μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΣ, έχω βεβαιωθεί ότι το τελευταίο δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει τίποτε ουσιαστικό για να αποτρέψει ή περιορίσει έστω και κατ’ ελάχιστο τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση, σχετικά με τις συντάξεις μας, παρά μερικές εθιμοτυπικές επισκέψεις στα γραφεία των Υφυπουργών Εθνικής Αμύνης και μερικές συγκεντρώσεις στις οποίες σύρθηκε από τις πρωτοβουλίες άλλων δραστήριων Παραρτημάτων και Μελών, δεν μπορώ πλέον να συμμετέχω σ’ αυτό.
7. Για το λόγο αυτό παραιτούμαι από τη θέση του Μέλους του ΔΣ, καθώς και από όλες τις Επιτροπές στις οποίες ορίσθηκα από την ΕΑΑΣ να συμμετέχω.
8. Θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι με τίμησαν με την ψήφο τους, ιδιαίτερα αυτούς του Παραρτήματος Ευβοίας, και να ζητήσω να με συγχωρήσουν διότι δεν κατώρθωσα να εκπληρώσω τις προσδοκίες τους.
9. Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Παναγιωτόπουλος υποσχέθηκε συνάντηση με Σαμαρά σε απόστρατους! Επιχείρηση..."μασάζ"

"Ούτε οι κομμουνιστές δεν διώχτηκαν τόσο όσο οι απόστρατοι"! Άρθρο του Α.Παπαπαρίση

Παραιτήσεις στρατιωτικών. Η αγωνία για το εφάπαξ μεγαλώνει, 20.000 έτοιμοι να φύγουν 

 

ΣΧΟΛΙΑ