Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αποζημιώσεις στρατιωτικών στα Hotspots - κάτι κινείται

24.03.2016 | 10:01
Κάτι κινείται στο θέμα των εργασιακών συνθηκών των στρατιωτικών που έχουν διατεθεί για να στηρίξουν τη λειτουργία των κέντρων προσωρινής φιλοξενίας προσφύων και μεταναστών.

Μετά τα δημοσιεύματα του Onalert, μαθαίνουμε ότι από το ΓΕΕΘΑ δόθηκε η εντολή να καταγραφούν στα στελέχη που εμπλέκονται σε όλα τα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων.

Έτσι οι Μονάδες ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να συντάξουν ονομαστικές καταστάσεις και να τις αποστείλουν το δυνατόν συντομότερα μέσω της ιεραρχίας στο ΓΕΕΘΑ.

Αυτή η καταγραφή δημιουργεί ελπίδες ότι κάτι ετοιμάζεται, αφού και οι Ενώσεις των στρατιωτικών, ειδικά στις περιοχές των συνόρων έχουν διατυπώσει αιτήματα οικονομικής ενίοσχυσης των στελεχών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΕΚΜ) έχει ζητήσει από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει το επίδομα παραμεθορίου και στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στς μονάδες του νομού Κιλκίς.

Θέμα αποζημίωσης για τις παραβιάσεις ωραρίου έχει θέσει και η Ένωση στρατιωτικών περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ), η οποία συγκαλεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή για να συζητήσουν τα μέλη της τις συνθήκες εργασίας στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΠ  Γιώργος Θεδώρου μάλιστα, σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από μέλη τους ότι οι συνθήκες εργασίας δεν είναι καλές και έτσι συγκάλεσε τη Γενική Συνέλευση για να γίνουν γνωστά τα προβλήματα και να αναζητηθούν λύσεις.

Δείτε τι είπε σχετικά σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι.
  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ