Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόστρατος Ταξίαρχος των Canadair μιλά για ρουσφέτια

05.07.2017 | 14:02
Άγνωστες πτυχές... για τις αποστολές των Canadair αποκάλυψε ο Δημήτρης Κουτσουράκης, Ταξίαρχος εν αποστρατεία, ο οποίος ήταν από το 1986 έως το 2004 στην πυρόσβεση, διοικητής σμήνους πυροσβεστικών αξιωματικών και αξιωματικός επιχειρήσεων.

Ο άνθρωπος, που έφερε τα νέα Canadair 415 στην Ελλάδα, ανέφερε ότι τα πρώτα αεροσκάφη ήρθαν στη χώρα μας πριν από 42 χρόνια και οι κινητήρες τους είναι σχεδίασης της δεκαετίας ‘40 με κάποιες τροποποιήσεις, μιλώντας στον real fm.

Σε ερώτηση γιατί πολλά αεροσκάφη βρίσκονται σε συντήρηση αυτήν την περίοδο που πρόκειται για αντιπυρική περιόδο, ο ίδιος απάντησε: «Η συντήρηση ξεκινάει τη μέρα που σταματάει η πυρόσβεση, δηλαδή, τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους μπήκαν τα αεροσκάφη στα υπόστεγα. Αλλά, ξεκινάς να τα επισκευάσεις, να τα ανανεώσεις και δεν ξέρεις τι θα βρεις. Επειδή έρχονται σε επαφή με την επιφάνεια της θάλασσας, που σημαίνει αυξημένη υγρασία και οι συνθήκες που πετάνε είναι ακραίες, δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ακριβώς θα βρεις. Μπορείς να ξεκινήσεις με μία απλή συντήρηση και θα βρεις πράγματα που απαιτούν πάρα πολλές εργατοώρες».

Ακόμα ο ίδιος επεσήμανε ότι «στα 42 χρόνια που έχουν έρθει τα αεροπλάνα, έχουμε χάσει τον μισό στόλο σε ατυχήματα. Από τα 18 αεροπλάνα τύπου 215 που έχουν αγοραστεί, έχουν χαθεί τα εννιά. Τα τέσσερα έχουν χαθεί σε θανατηφόρα δυστυχήματα με την απώλεια εννιά συναδέλφων. Αυτό δεν σημαίνει ότι το αεροπλάνο είναι επικίνδυνο, η αποστολή είναι επικίνδυνη».

Ο κ. Κουτσουράκης υπογράμμισε ότι «έχω ζήσει πάρα πολλές φορές, στην καριέρα μου στα πυροσβεστικά αεροσκάφη, να δίνεται προτεραιότητα σε φωτιές που δεν ήταν επικίνδυνες, αλλά υπήρχε κάποια παρέμβαση άλλων. Και ήταν πάρα πολύ καθοριστικό, γιατί χάνονταν άλλες ευκαιρίες».

Τέλος,  στην ερώτηση αν ήταν αποστολές – ρουσφέτια είπε: «Στην Ελλάδα ζούμε, αλίμονο».
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ