Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Πραξικόπημα" και στην Αργεντινή, υπονοεί ανάλυση του Stratfor.

23.10.2012 | 00:23


Η Αργεντινή μας απασχολεί συχνά από την εποχή που μπήκαμε στο μονοπάτι από το οποίο εκείνη βγήκε μετά από πολύχρονη δραματική περιπέτεια. Τη περιπέτεια του ΔΝΤ.

Πρόσφατα είδαμε τη πρόεδρο Φερνάντες να ποζάρει με την επιταγή η οποία ξεχρέωνε το τελευταίο χρέος της χώρας. Η οποιαδήποτε αναφορά στην Αργεντινή προκαλεί έντονες συζητήσεις στην Ελλάδα, ανάμεσα σ΄ αυτούς που υποστηρίζουν την άμεση έξοδο από το μνημόνιο και των υποστηρικτών της τρόϊκας.

Το αμερικανικό think tank Stratfor που πολλοί χαρακτηρίζουν “σκιώδη CIA”, παρουσιάζει σε μία ανάλυσή του ,μια πολύ αρντητική εικόνα για την Αργεντινή σήμερα, υποστηρίζοντας ότι η πρόεδρος Φερνάντες βρίσκεται αντιμέτωπη με ισχυρές αντιδράσεις από μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Και μεταξύ αυτών και τους στρατιωτικούς, οι οποίοι στην Αργεντινή έχουν τη δική τους ιστορία πραξικοπημάτων.

Αν πιστέψουμε όσα αναφέρει το Stratfor υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας για τους μισθούς και το ίδιο ισχύει και στη χωροφυλακή από την οποία η κυβέρνηση απομάκρυνε 10 ανώτατους αξιωματικούς. Οι αναλυτές του Stratfor γράφουν ...με νόημα για την ιστορία των Αργεντίνικων ΕΔ ,αφήνοντας να αιωρείται η αίσθηση ότι μπορεί να “αντιδράσουν” με μεθόδους από το παρελθόν.

Πολύ της μόδας τα πραξικοπήματα, που πάνε πάντα μαζί με οικονομικές κρίσεις. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ