Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aρμένιοι διεκδικούν τη βάση του Ιντζίρλικ στην Τουρκία

29.04.2013 | 00:20
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Αρμένιοι διεκδικούν μέρος της βάσης του Ιντζίρλικ στη νότια Τουρκία. Οι τρεις Αρμένιοι υποστηρίζουν πως οι πρόγονοι τους ήταν ιδιοκτήτες σπιτιών και οικοπέδων στην περιοχή των Αδάνων αλλά λόγω της γενοκτονίας των Αρμενίων εκδιώχθηκαν όλοι και ζητούν αποζημίωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το τουρκικό δημόσιο.
Ο Αλέξ Μπακαλιάν, η Αναϊς Χαροτουνιάν και η Ρίτα Μαχντεσιάν αποτάθηκαν σε δικαστήριο των ΗΠΑ ζητώντας να εκδικάσει την υπόθεση για να διεκδικηθεί η αποζημίωση από τις ΗΠΑ. Στο φάκελο τους έβαλαν τους τίτλους ιδιοκτησίας που τους είχε χορηγήσει η Οθωμανική Αυτοκρατορία, , φωτογραφίες των σπιτιών που είχαν στην κατοχή τους όπως και πολλούς χάρτες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους το 3.67% της αμερικανικής βάσης του Ιντζίρλικ έχει χτιστεί στα οικόπεδα τους και ζητούν μερίδιο από το ενοίκιο που έχει ηδη εισπράξει το τουρκικό κράτος. .
Το αμερικανικό δικαστήριο όμως έκρινε «πως η δίκη είναι πολιτική και δεν μπορεί να υπάρξει ετυμηγορία από το δικαστήριο αλλά από τα αρμόδια όργανα των κυβερνήσεων».
Οι κληρονόμοι ηδη οδηγούν την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο και πιστεύουν πως θα δικαιωθούν σύντομα.
Ένας από τους βασικούς λόγους που η Τουρκία δεν αναγνωρίζει με πείσμα την γενοκτονία των Αρμενίων , είναι πως φοβάται το ενδεχόμενο της διεκδίκησης αποζημιώσεων δισεκατομμυρίων δολαρίων των θυμάτων της γενοκτονίας αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

4 μη επανδρωμένα αεροσκάφη έστειλαν οι ΗΠΑ στην Τουρκία 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ