Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι σκληρές αλήθειες για τη διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων που οι πολιτικοί δεν θέλουν να ακούν

14.12.2012 | 00:01
Τα όσα είπε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γεράσιμος Αρσένης στην ζωντανή συνέντευξή του στο Onalert, ήρθαν να προστεθούν στα λεγόμενα των στρατιωτικών και να επιβεβαιώσουν τις ανησυχίες που και δημόσια πλέον εκφράζουν.

Οι εκτιμήσεις του κ.Αρσένη περί προθέσεων διάλυσης των εθνικών στρατών στην Ευρώπη κατ΄εντολήν όσων σχεδιάζουν την νέα τάξη πραγμάτων δεν μπορούν ούτε να αγνοηθούν ,ούτε να χαρακτηριστούν παράλογες και υπερβολικές. Όχι μόνο επειδή προέρχονται από έναν κατά γενική ομολογία ψύχραιμο πολιτικό ,ούτε επειδή τις υποστηρίζουν ανοιχτά πλέον εν ενεργεία και απόστρατοι στρατιωτικοί. Είναι η ίδια η πραγματικότητα και η λογική που τις επιβεβαιώνει.

Οι απαιτήσεις των δανειστών για περικοπές παράλογες και αναποτελεσματικές συνεχίστηκαν με τουλάχιστον ύποπτες “προτάσεις” και “ιδέες” που έφθασαν μέχρι του σημείου να υπάρξει στα σοβαρά εισήγηση για κατάργηση της θητείας!

Είναι επίσης πασίγνωστο αν και όχι επισήμως ομολογημένο ότι η δυσαρέσκεια των Γερμανών είναι αυτή που εμποδίζει να εξεταστούν λύσεις εξοπλισμού των ΕΔ ,όπως αυτή της παραχώρησης αρμάτων μάχης Abrams από τις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Είναι γνωστό ότι οι “παραλογισμοί” των δανειστών που θέλουν να ελέγχουν και την παραμικρή δαπάνη συντήρησης οπλικών συστημάτων έχει οδηγήσει σε ουσιαστικό παροπλισμό πολλά απ΄ αυτά. Δεν έχει αξία να αναφέρουμε ποια.

Ο Αρσένης είπε σκληρές αλήθειες. Για την Εθνική Άμυνα και για τα εθνικά θέματα. Το πολιτικό σύστημα που έχει κληθεί να διαχειριστεί τη σημερινή κρίση ,μπορεί να εξακολουθήσει να παριστάνει ότι δεν ακούει τις μεμονωμένες φωνές που καλούν σε συναγερμό. Μπορεί να εξακολουθήσει να σφυρίζει αδιάφορα προσπαθώντας να πείσει τον ίδιο του τον εαυτό ότι όλα αυτά είναι υπερβολές.

Φοβόμαστε ότι απλά θα επιβεβαιώσουν τον πρώην ΥΕΘΑ που προειδοποίησε ότι “στραβά αρμενίζουμε”. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα δομή δυνάμεων αντιμέτωπη με τις στρεβλώσεις του παρελθοντος. Ανάλυση


Η συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη στο Onalert


"Η Δημοκρατία στην Ευρώπη καταργείται"! Κορυφαίος Έλληνας ιστορικός εξηγεί πως και γιατί


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ