Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο 2ο Τάγμα Υλικού - ΦΩΤΟ

10.10.2017 | 08:27
Πρώτη δημοσίευση: 2017-10-09 19:51:04
Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-10 08:27:04

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεών του σε Σχηματισμούς και Μονάδες του Στρατού Ξηράς, πραγματοποίησε επίσκεψη στο 2ο Τάγμα Υλικού (2ο ΤΥΛ), που αποτελεί οργανικό Τάγμα της 651 Αποθήκης Βάσεως Υλικού Πολέμου και στο 691 Βιομηχανικό Εργοστάσιο Βάσης (691 ΒΕΒ), στην Αττική τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017.

Διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης και εκπαίδευσης του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού, καθώς και οι εξαιρετικές υπηρεσίες που παρέχονται στους τομείς της συντήρησης, παραγωγής, διάθεσης υλικών αρμοδιότητας του Σώματος Υλικού Πολέμου και ειδικού υλικού, όπως ιατρικού και βιομηχανικού οξυγόνου, αζώτου και χρωμάτων διαφόρων τύπων.

Ο Αρχηγός, συνεχάρη το προσωπικό για το έργο που προσφέρει και την καταλυτική συνεισφορά του στο σύστημα Διοικητικής Μέριμνας του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ.


Η 651 Αποθήκη Βάσης Υλικού Πολέμου ( 651 ΑΒΥΠ )


Ιστορικά Στοιχεία

Η 651 ΑΒΥΠ συγκροτήθηκε αρχικά ως Μονάδα στις 23 Μαρ 45, στο Γουδί µε την ονοµασία “Αποθήκη Βάσεως Εφορίας Υλικού Πολέµου”. Στις 31 Ιαν 46 µετονοµάσθηκε σε 651 ΑΒΥΠ. Από την 01 Σεπ 92 αναδιοργανώθηκε σε Σχηµατισµό επιπέδου Ταξιαρχίας, από 1 Ιουν 2000 µετονοµάσθηκε σε “651 Ταξιαρχία Υλικού Πολέµου” (651 ΤΑΞΥΛΠ) και από 07 Σεπ 05 ξανά σε 651 ΑΒΥΠ.

Από 01 Μαρ 14 στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης η 651 ΑΒΥΠ µετέπεσε, από Σχηµατισµό επιπέδου Ταξιαρχίας σε Συγκρότηµα ενώ εγκρίθηκε µετά από αίτηµα η διατήρηση του εµβλήµατος.


Αποστολή

Η 651 ΑΒΥΠ µε τα τρία οργανικά της Τάγµατα (1ο – 2ο – 3ο ΤΥΛ) και το Λόχο ∆ιοικήσεως που την υποστηρίζει, έχει κοµβικό ρόλο στην εφοδιαστική αλυσίδα του Στρατού Ξηράς. Η αποστολή της εκτός των άλλων, συνοψίζεται στον προγραµµατισµό, την επίβλεψη και τον έλεγχο υλοποίησης από τις Μονάδες της, των διαδικασιών που αφορούν στην υποστήριξη του Στρατού µε υλικά αρµοδιότητας ΥΠ (πλην πυροµαχικών) και συγκεκριµένα:

(α) Την παραλαβή υλικών από πηγές προµήθειας του εσωτερικού ή του εξωτερικού, την εναποθήκευση και τη συντήρηση των υλικών.

(β) Τις χορηγήσεις υλικών προς όλες τις Μονάδες του Στρατού.

(γ) Την παραλαβή επιστρεφοµένων υλικών από τις Μονάδες ΥΠ, τη κατανοµή τους σε κατηγορίες ποιοτικής καταστάσεως και την προώθηση των τεχνικών υλικών σε ΣΠΤΧ και Εργοστάσια ΤΧ για την επισκευή τους.

(δ) Τη διενέργεια διαγωνισµών προµήθειας υλικών, σύµφωνα µε τις εκάστοτε διαταγές των Προϊστάµενων Κλιµακίων.


Δραστηριότητες


Οι κύριες δραστηριότητες της 651 ΑΒΥΠ είναι οι ακόλουθες:

- Τήρηση Αποθεµάτων Υλικών
- Παραλαβή και ∆ιακίνηση Υλικών
- Εναποθήκευση Συντήρηση Υλικών
- Προµήθειες Υλικών
- Εκποιήσεις Υλικών
- Παρακολούθηση ΧΕΠ – ΤΧΕ – Συµβάσεων
- Επισκευές µη Τεχνικού Υλικού
- Επιτάξεις Υλικών (Περίοδος Επιχειρήσεων)


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ