OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Αρχιεπίσκοπος : «Φθάνει! Δεν αντέχω να βλέπω ανθρώπους να ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια»

26/01/2013 - 16:57
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια συγκλονιστική περιγραφή της Ελλάδας της κρίσης έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος .

«Βγείτε τη νύχτα σε μερικές γειτονιές και θα δείτε σκουπιδοτενεκέδες γερμένους να τους ψάχνουν άνθρωποι πεινασμένοι. Κάποιοι έχουν την σοφία να μην πετούν το φαγητό τους να το βάζουν σε σακούλα και να το αφήνουν σε σημεία όπου ξέρουν οι άνθρωποι που ψάχνουν και το παίρνουν.

Στην Αρχιεπισκοπή και στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έρχονται μανάδες που δεν μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πάρουν τη θεραπεία τους. Αυτή την στιγμή στην Αθήνα ετοιμάζονται 10.000 μερίδες φαγητού και θέλω να σημειώσω ότι άλλοτε ο αριθμός των ξένων ήταν μεγαλύτερος, τώρα έχει μειωθεί και το 65% είναι Έλληνες, οι οποίοι υποφέρουν. Αυτή η εικόνα της Αθήνας, της Ελλάδας, με ενοχλεί, με στεναχωρεί». 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που βρίσκεται η χώρα και στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που δημιούργησαν πριν από ένα χρόνο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και η Φιλανθρωπική Οργάνωση « Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής στη διαρκεια του απολογισμού του έργου του και την παρουσίαση των στόχων του, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών όπου εδρεύει το Ιατρείο.

«Η Εκκλησία», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος,» έχει ένα σκοπό να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις τον άνθρωπο, να τον στηρίξει ψυχικά, να τον δυναμώσει, να του δώσει κουράγιο στη πορεία της ζωής, να μάθει το νόημα και τον σκοπό της ζωής. Ο Χριστός μας είπε για το νόημα της ζωής ν’ αγαπήσεις τον Θεό με όλη την δύναμη και τον συνάνθρωπό σου σαν τον εαυτό σου. Mέσα σ΄ αυτές τις φράσεις κρύβεται όλο το νόημα της ζωής»

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ.Γιώργο Πατουλη και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δημτσα λέγοντας «Σας ευχαριστώ για το παράδειγμα που δίνετε σε ανθρώπους που ακούν, μαθαίνουν και βοηθούν και αυτοί με τον δικό τους τρόπο. Άκουσα για το πρόγραμμα του 2013 και σας παρακαλώ να βοηθήσετε όπου υπάρχει ανάγκη και τα σύνορα αλλά και εδώ η Αθήνα έχει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Κανένας ανασφάλιστος σε όλη την Ελλάδα να μη μείνει χωρίς φάρμακο. Είναι εξαιρετική η πρόταση για τη δημιουργία, από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, δικτύου κατ οίκον νοσηλείας για όσους τη χρειάζονται αλλά δεν μπορούν να την έχουν».
 

Tags: ΑΠΟΣΤΟΛΗΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣΔΗΜΤΣΑΣ

Related Posts

Summer Campus
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Summer Campus Στρατιωτικών Σχολών – Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΣΣΕ και της ΣΜΥ [vid]

13/05/2026 - 21:12
Δένδιας - Ξάνθη
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ξάνθη: «Η μουσουλμανική μειονότητα είναι αναπόσταστο κομμάτι της ταυτότητας της Ελλάδας» [pics, vid]

13/05/2026 - 17:35
Πολεμική Αεροπορία
ΓΕΑ

Πολεμική Αεροπορία: Καρέ καρέ αποστολή MEDEVAC με Super Puma ανοικτά της Λέσβου [vid]

13/05/2026 - 13:48

Διαβάστε Επίσης

Ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία με 800 drones και πυραύλους: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν

Summer Campus Στρατιωτικών Σχολών – Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΣΣΕ και της ΣΜΥ [vid]

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί ζητά την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων Ιρανών που συνελήφθησαν στο Κουβέιτ

«Βόμβα» από Νετανιάχου: Επισκέφθηκε μυστικά τα Εμιράτα κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν

Ουκρανία: Υπέγραψε συμφωνία για drones με τη Λιθουανία – Θα στείλει εμπειρογνώμονες στην Λετονία

Πούτιν: «Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές της δυνάμεις» – Νέος νόμος για την απελευθέρωση Ρώσων που κρατούνται στο εξωτερικό

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν θέλει να αποκομίσει «σημαντικά» οικονομικά οφέλη από τον έλεγχο της θαλάσσιας οδού

Top News

Μαρία Καρυστιανού για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Καταγγέλλουμε ένα έγκλημα» - «Το κράτος εγκλωβίζει τα παιδιά μας»

Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης για τον ακρωτηριασμό του 22χρονου στο Survivor: «Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο γεγονός»

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Μυρτώ στην μητέρα της, λίγο πριν πεθάνει - «Μαμά μου σε ευχαριστώ»

Eurovision 2026: Ο Akylas τραυματίστηκε πριν τον μεγάλο τελικό - Οι αλλαγές στο πρόγραμμά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert