Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο στρατόπεδο του Λαγκαδά

27.10.2012 | 08:46
Το στρατόπεδο «Ράμναλη» στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Λαγκαδά και Ρεντίνης, Ιωάννη και τον αρχιγραμματέα της Ιεράς  Συνόδου επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ.

Ο κ. Ιερώνυμος έδωσε ευχές στους ένστολους και αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεισφορά της εκκλησίας προς το λαό, υπογραμμίζοντας την υλική και ηθική υποστήριξη που προσέφερε στον ελληνισμό σε κρίσιμες καμπές της ιστορίας του.

Ως παράδειγμα ανέφερε ότι μόλις ένα χρόνο μετά την ελληνική επανάσταση του 1821, οι εκκλησίες και τα μοναστήρια κινητοποιήθηκαν διαθέτοντας πολύτιμα αφιερώματα και ότι περιουσία είχαν για να στηρίξουν το λαό και τους αγωνιστές. Πρόσθεσε ότι και σήμερα η εκκλησία βοηθά και βρίσκεται στο πλευρό του καθημερινού ανθρώπου.

Νωρίτερα θεμελίωσε οίκο ευγηρίας και επισκέφθηκε το ησυχαστήριο του Παντοκράτορος στο Μελισσοχώρι, όπου έγινε δεκτός από τον ηγούμενο και τους μοναχούς.

Ο αρχιεπίσκοπος θα παραμείνει στο Λαγκαδά όπου θα παραστεί σήμερα Σάββατο, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης, θα επισκεφτεί πνευματικά ιδρύματα και το απόγευμα θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λαγκαδά. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ