Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

"Αρχηγέ τώρα είναι ώρα για ντουντούκα"! Άρθρο του Αντώνη Μυλωνάκη

23.02.2013 | 00:01
Του Αντώνη Μυλωνάκη

Παρατηρώντας κάποιος τα εκκαθαριστικά του πρώτου τριμήνου του 2013 βλέπει το πόσο  απαξιώνονται και φτωχοποιούνται όλο και περισσότερο μήνα με το  μήνα τα τα ήδη εδώ και τρία χρόνια τσακισμένα κοινωνικά και οικονομικά ,εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Και αυτό δεν είναι τίποτα ,αν αναλογιστεί κανείς ότι και για το 2014 μέχρι το 2016 έρχονται περισσότερες μειώσεις σύμφωνα με τις περικοπές εκατομυρίων ευρώ που έχουν ήδη ψηφιστεί για το υπουργείο άμυνας, απο τα περίφημα μυαλά της  ελληνικής  τρόικας, Εντολές παίρνουν οι άνθρωποι απο τους διεθνείς τοκογλύφους , και αυτές κατά γράμμα εκτελούν . Αυτοί λοιπόν κάνουν καλά τη δουλειά τους θα μου πεί κάποιος. Και θα συμφωνήσουμε απόλυτα. Ολες οι κοινωνικές ομάδες όμως όλο και ενοχλούν , όλο και πιέζουν , όλο  και αντιδρούν για τη βίαιη οικονομική εξαθλίωσή τους , η κάθε μία με τις δικές της μεθόδους και δυνάμεις. ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΜΩΣ.

Η μόνη και μοναδική κοινωνική ομάδα που δεν κουνιέται και περιμένει μοιραία το θάνατο είναι αυτή των ....νομοταγών ντε και καλά στρατιωτικών. Ακόμα και οι δικαστικοί για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντιστάθηκαν με το δικό τους τρόπο επι τετράμηνο και αποδείχτηκε ότι βγήκαν και συνεχίζουν να βγαίνουν κερδισμένοι αφού ακόμα και σήμερα  πήρε άρον άρον πίσω το υπουργείο οικονομικών τη τροπολογία για τη φορολόγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης που παίρνουν. Και αναρωτιέται κανείς.

Που είναι οι ...περίφημες θεσμικές ενώσεις των αποστράτων με τους στρατηγούς, τους πτεράρχους και τους ναυάρχους τους για να υποστηρίξουν τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη τους και τις οικογένειές τους; Που είναι ο τετράστερος Αρχηγός των σακατεμένων και ταλαιπωρημένων εν ενεργεία στελεχών να βγεί μπροστά και να τους υπερασπίσει απο τη ληστρική επιδρομή των οικονομικών τρομοκρατών;


Που είναι όλοι αυτοί που θέλουν να ηγούνται ανθρώπων , ιδεολόγων και καθαρών επαγγελματιών που δουλεύουν αγόγγυστα 24 ώρες το 24ωρο , με μεταθέσεις κάθε δύο χρόνια και με μια ζωή ολόκληρη του ΄΄ μάλιστα - όχι , διατάξτε΄΄; Τι θα απολογηθεί, στους συναδέλφους του, αλλά και στα ίδια του τα παιδιά ο σημερινός μεγάλος και τετράστερος Αρχηγός , όταν σύντομα θα συνταξιοδοτηθεί και θα παίρνει ένα ψωροχιλιάρικο , και δεν θα μπορεί να τους προσφέρει τίποτα; Μήπως θα κάνει αυτό που κάνει ο χθεσινός μεγάλος και τρανός στρατηγός Φράγκος που καθότανε και άκουγε τον ανεκδιήγητο Μπεγλίτη να βρίζει τους υφιστάμενους τότε συναδέλφους του ,αλλά και να αποκαλεί αυγό του φιδιού τους σημερινούς  απόστρατους συναδέλφους του και δεν του είχε πετάξει τη παραίτηση στη μούρη; Να γράφει βιβλία για να δείξει ποσο μορφωμένος είναι; Δεν το αμφισβήτησε αυτό κανένας. Ούτε τη μόρφωση και του σημερινού Αρχηγού  Κωσταράκου νομίζω ότι αμφισβητεί κανείς . Αυτό όμως που σίγουρα αμφισβητείται είναι το θάρρος και η λεβεντιά , να βγεί  μπροστά απο το προσωπικό του, ,μπροστά απο τα καταπιεσμένα και εξαθλιωμένα στελέχη του και να πεί στους πολιτικάντιδες

ΣΤΟΠ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΟΙ.

Μέχρι να καταλάβουν  όλοι ότι οι αρχηγοί  δεν είναι πιόνια και ανδρείκελα κανενός πολιτικού συστήματος . Είναι πολεμιστές και στη μάχη ρίχνονται πρώτοι. Για τα δικά τους παιδιά που πολεμούν  καθημερινά σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας . Και δεν αφήνουν αυτούς που διοικούν και τις οικογένειές τους, στο έλεος των κάθε είδους πολιτικάντιδων, τρομοκρατώντας τους με ποινές και μεταθέσεις αν τολμήσουν και σηκώσουν κεφάλι. Ούτε χρησιμοποιούν το ..προοδευτικό twitter για να ευχαριστούν τους πολιτικούς , αλλά μπαρουτοκαπνίζονται διεκδικώντας αυτά που πάνε να κλέψουν απο τους συναδέλφους τους. Κλείνοντας θα ήθελα να μου απαντήσουν και οι μεγάλοι στρατηγοί των θεσμικών ενώσεων αλλά και ο τετράστερος μεγάλος προσωρινά αρχηγός με ποιόν τρόπο υποστήριξαν τους συναδέλφους τους σ΄αυτή τη βίαιη φτωχοποίηση και εξαθλίωσή τους έστω και μέσω ενός ...τιτιβίσματος στο twιtter !!! 

 

ΣΧΟΛΙΑ