Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Αρχηγός Αυτοκράτορας" ο Α/ΓΕΕΘΑ με νόμο που παραπέμπει σ΄άλλες εποχές

10.08.2014 | 00:01
“Τέτοιες αρμοδιότητες δεν είχε ούτε ο Αγγελής επί χούντας”. Το σχόλιο ανήκει σε υψηλοβαθμο αξιωματούχο του ΥΠΕΘΑ ,ο οποίος διαφωνούσε και διαφωνεί με τα όσα προβλέπονται για τον “νέο” Α/ΓΕΕΘΑ στο νομοσχέδιο “Ρύθμιση θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”.

Στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου γίνεται σαφές ότι τα πάντα ακόμη και τα διοικητικά θέματα των Γενικών Επιτελείων περνάνε στα χέρια του εκάστοτε Α/ΓΕΕΘΑ. Ο Μιχαήλ Κωσταράκος δεν θα προλάβει να κάνει χρήση των προνομών αυτών για πολύ . Προλαβαίνει ίσως να τιμωρήσει απ΄ ευθείας όσους στρατιωτικούς θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρηθούν. Μη γελιόμαστε Η ιστορία για τις υπερεξουσίες στον Α/ΓΕΕΘΑ επανήλθε με την “γκάφα” που έγινε με τις ποινές που επέβαλλε ο Α/ΓΕΕΘΑ σε Τσουκαράκη-Τσάκαλο . Για να ανακαλύψουν μετά ότι δεν είχε τέτοια αρμοδιότητα.

Λέμε επανήλθε γιατί ο νυν Α/ΓΕΕΘΑ είχε επιχειρήσει να περάσει και νωρίτερα τις σχετικές διατάξεις. Είχε βρει όμως απέναντί του τον τότε Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη και τον Α/ΓΕΑ Αντώνη Τσαντηράκη.

Τώρα οι Αρχηγοί το …κατάπιαν χωρίς καμία αντίρρηση και παραχώρησαν πλέον τα πάντα στον Α/ΓΕΕΘΑ. Γιατί τόση…χαλαρότητα; Ίσως επειδή οι δύο από τους τρεις -Αποστολάκης και Μανωλάς- ελπίζουν ότι θα είναι εκείνοι που θα “γευτούν” τις υπερεξουσίες του νέου νόμου. Ο Α/ΓΕΑ δεν το συνηθίζει να αντιτίθεται στις απόψεις του ΓΕΕΘΑ .

Διαβάστε πως δικαιολογούν στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδιου την δημιουργία του Αρχηγού …Αυτοκράτορα.

Διαβάστε ακόμη:


Η "ξενιτειά" Αβραμόπουλου - Κωσταράκου και τα σενάρια για νέο ΥΕΘΑ και Α/ΓΕΕΘΑ"Ολα πάνε καλά με τα μετοχικά μην ακούτε τους δημοσιογράφους" - Ποιος το είπεΤι αλλάζει για το εφάπαξ των ΕΠΟΠ με νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ