Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΣΑΝΤ: "Η Συρία είναι έτοιμη να σας αντιμετωπίσει"

01.09.2013 | 17:47
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-'Ασαντ δήλωσε σήμερα ότι η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε εξωτερική απειλή.
"Η Συρία είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάθε επίθεση από το εξωτερικό", δήλωσε ο 'Ασαντ στη διάρκεια συνάντησής του με ιρανούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
"Οι αμερικανικές απειλές για επίθεση κατά της Συρίας δε θα απομακρύνουν τη Συρία από τις αρχές της ή από τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, την οποία υποστηρίζουν ορισμένες χώρες της περιοχής και της Δύσης, κυρίως οι ΗΠΑ", τόνισε ο 'Ασαντ.
Η συριακή ηγεσία αποκαλεί "τρομοκράτες" τους αντάρτες.

Η αντιπολίτευση εκλιπαρεί για επέμβαση τις ΗΠΑ

Η συριακή αντιπολίτευση κάλεσε σήμερα τα μέλη του Κογκρέσου να "κάνουν τη σωστή επιλογή" και να επιτρέψουν μια επίθεση κατά της Συρίας.
Σε ανακοίνωσή του, ο συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, καλεί τα μέλη του Κογκρέσου "να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για να σταματήσει η μηχανή θανάτου του 'Ασαντ".
"Δικτατορίες όπως το Ιράν και Βόρεια Κορέα παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή με ποιον τρόπο θα αντιδράσει ο ελεύθερος κόσμος στη χρήση χημικών όπλων εναντίον του συριακού λαού από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-'Ασαντ. Εάν δεν υπάρξει απάντηση σε μια τέτοια παραβίαση των διεθνών κανόνων, οι δικτάτορες όλου του κόσμου θα ενθαρρυνθούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του 'Ασαντ", τονίζει στην ανακοίνωσή της η συριακή αντιπολίτευση.
"Η απάθεια της διεθνούς κοινότητας τους τελευταίους τριάντα μήνες επέτρεψε στο καθεστώς να φθάσει στο σημείο να σκεφτεί ότι μπορεί να κάνει χρήση χημικών όπλων χωρίς να τιμωρηθεί. Αυτό δείχνει ότι δεν πιστεύει σε μια πολιτική λύση", καταλήγει η ανακοίνωση.
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ