Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασφαλιστικό: Οι φαντάροι στις κινητοποιήσεις

03.02.2016 | 13:02
 Και οι φαντάροι ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. 

Όπως γράφει το Δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ "στην τελική ευθεία για την αντιδραστική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος έχει μπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε πλήρη συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα πιο ισχυρά τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου. Πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση που προβλέπει καταιγισμό μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.

Στη μνημονιακή Ελλάδα της άγριας λιτότητας οι μη μισθολογικές εισφορές του κεφαλαίου μειώθηκαν κατά 3,5%, ενώ των εργαζομένων αυξήθηκαν κατά 1,5%. Στις προτάσεις Κατρούγκαλου προβλέπεται προσωρινή αύξηση των εισφορών του κεφαλαίου κατά 1% και 0,5% των εργαζομένων. Και αυτή όμως η μικρή αύξηση αντισταθμίζεται από τις προαναγγελλόμενες παροχές – κίνητρα υπέρ του κεφαλαίου στο επερχόμενο νομοσχέδιο για την ανάπτυξη. Πάγια, εξάλλου, και ασύδοτη πρακτική του κεφαλαίου αποτελεί η εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και η μετακύλιση της επιβάρυνσης στους εργαζόμενους και την κατανάλωση. Είναι γνωστό ότι σε 20 δισ. ανέρχονται οι οφειλές του κεφαλαίου στα ασφαλιστικά ταμεία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαιτεί την αποπληρωμή τους, ενώ ανοίγει το δρόμο για πλειστηριασμό των κατοικιών των μικροοφειλετών
Κοινός τόπος αποτελεί άλλωστε πως ο αντι-ασφαλιστικος νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Είναι μια καλά οργανωμένη και συντεταγμένη προσπάθεια απο το κεφάλαιο, την αστική τάξη και τους εκφραστές τους απέναντι στη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Έρχεται για να ενισχυθούν τα κέρδη της εργοδοσίας, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης. Δεν είναι ένα απλό προαπαιτούμενο! Αποτελεί μια στρατηγική απάντηση στην κρίση, μια αγωνιώδης προσπάθεια να σώσουν τα κέρδη τους.

Κατεδαφίζει όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα. ...
Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σε αυτή τη πρωτοφανή επίθεση και να συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη όλων των απαραίτητων μορφών, που θα συνενώσουν την οργή και την ανάγκη αποφασιστικής αναμέτρησης και απάντησης στην αντιδραστική και βάρβαρη αντι-ασφαλιστική τομή που επιχειρείται."


Όλη η ανακοίνωση στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ