Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασφαλιστικό στρατιωτικών - Τι αλλάζει σχέδιο νόμου της Γεννηματά

11.05.2014 | 17:27

Για “ριζικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Στρατιωτικών που φέρνει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Τετάρτη 7 Μαΐου, του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων”, μιλούν πηγές από το περιβάλλον της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις  με το Υπουργείο Οικονομικών   το σχέδιο νόμου έχει υπογραφεί από τον  Αναπληρωτή Υπουργό  Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, ενώ δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό
 
Αναλυτικά με το σχετικό σχέδιο νόμου οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι :
·        Παρέχεται η δυνατότητα στο σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού να αναγνωρίσει 5 πλασματικά χρόνια, για να συμπληρώσει τα απαιτούμενα για συνταξιοδότηση έτη υπηρεσίας (40 έτη εκ των οποίων 35 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας και 5 πλασματικά).
·        Επανακαθορίζονται οι Μονάδες και Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, στις οποίες ο χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται στο διπλάσιο και με τον τρόπο αυτό αναμορφώνεται το ισχύον αναχρονιστικό καθεστώς, που δεν βασιζόταν σε επιχειρησιακά, αλλά μόνο σε γεωγραφικά κριτήρια.
·        Αποκαθίσταται η ισότητα με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, που στο σύνολό τους είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν 5 έτη πλασματικής  υπηρεσίας.


Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζουν από το περιβάλλον της ΑΝΥΕΘΑ “αμέσως μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής στις 28 Μαΐου, το σχέδιο νόμου θα υποβληθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για ψήφιση, υλοποιώντας την πάγια δέσμευση της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων και την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων”.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ