Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό - Βίτσας: Τυφλωμένη για εξουσία η ΝΔ

02.01.2018 | 16:34
ΝΔ βάζει όλα τα θέματα κάτω από τη λογική, να γίνουν εκλογές και να έρθει πιθανά ή να θεωρεί ότι θα έρθει, στην εξουσία. Όταν κάποιος τα βάζει κάτω από αυτή τη λογική, τυφλώνεται από το πάθος του για την εξουσία.". Αυτή είναι η απάντηση του υπουργού Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Βίτσα στην οξεία κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αίτηση που υπέβαλλε η κυβέρνηση, για να ακυρωθεί το άσυλο που χορηγήθηκε στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που αυτομόλησαν στη χώρα μας μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016. 

Όπως είπε ο κ. Βίτσας: "Να πάρουμε τα πραγματικά γεγονότα. Κατ’ αρχήν η Πρωτοβάθμια Επιτροπή έκρινε αρνητικά τη χορήγηση ασύλου, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή την έκρινε θετικά. Εμείς εκτιμούμε ότι η υπόθεση, πέρα από τη δικαιοδοτική αρμοδιότητα που έχουν αυτές οι δύο επιτροπές, πρέπει να πάει στο επίπεδο πλέον της Τακτικής Δικαιοσύνης. Έχει ξεκαθαριστεί ήδη ένα θέμα, ότι δεν πρόκειται να εκδοθούν, αυτό είναι ξεκάθαρο. Σε αυτή την κατεύθυνση και με βάση και το Κράτος Δικαίου, θα πρέπει να έχουμε την πιο σαφή απόφαση πάνω σε αυτό το ζήτημα."

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Βίτσας τόνισε: "Εμείς έχουμε την αρμοδιότητα αλλά και την υποχρέωση απέναντι στη χώρα και στους πολίτες, να βλέπουμε τα πράγματα ψύχραιμα και ρεαλιστικά. Άρα, πρέπει να ακολουθηθεί όλο το δικαϊκό μας σύστημα, στη βάση των αρχών του Εσωτερικού μας Δικαίου  και του Διεθνούς Δικαίου." και σημείωσε με νόημα: "Σε όλο αυτό να προστεθεί, το γεγονός ότι εγώ σας επανέλαβα ότι υπάρχει απόφαση περί μη έκδοσης και συγχρόνως έχουμε πει με χιλιάδες τρόπους ότι, για όλες τις περιπτώσεις και όχι για τους οκτώ, η Ελλάδα δεν είναι καμία χώρα η οποία υποθάλπει πραξικοπηματίες."

Μάλιστα ο υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας διευκρίνισε: "Αυτό δεν αφορά τους οκτώ, υπάρχει και η προηγούμενη απόφαση, θα προχωρήσουμε και θα ολοκληρωθεί. Επειδή υπάρχει το ζήτημα του ασύλου για χιλιάδες ανθρώπους, έχουμε συχνά την περίπτωση να έχει απορριφθεί και από τις δύο επιτροπές η χορήγηση ασύλου και ο αιτών να προσφεύγει αυτός στο Διοικητικό Εφετείο." κατέληξε ο κ.Δημήτρης Βίτσας.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ