Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση Gordian Knot 2013 - Φωτογραφίες

16.11.2013 | 00:10
Από 4 έως 15 Νοεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ασσήρου Θεσσαλονίκης η άσκηση Gordian Knot 2013 του Στρατηγείου NRDC GR.

Η άσκηση η οποία ήταν τύπου ανάπτυξης Σταθμών Διοικήσεως (DEPEX/ COMMAND POST EXERCISE) είχε ως σκοπό τη περαιτέρω βελτίωση των Επιχειρησιακών δυνατοτήτων του NRDC GR για τη σχεδίαση σε επίπεδο Σώματος Στρατού, καθώς και τη πιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών στα πλαίσια της προετοιμασίας για την αξιολόγησή του ως Στρατηγείο Ταχείας Ετοιμότητας της Δομής Δυνάμεων (NFS) του ΝΑΤΟ.

Στην άσκηση συμμετείχαν 645 Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί από 12 χώρες εκ των οποίων 20 Ανώτεροι Αξιωματικοί ως εκπρόσωποι των λοιπών Στρατηγείων της Συμμαχίας, στα πλαίσια της υποστήριξης Αμοιβαίας Εκπαίδευσης (Mutual Training Support) των Δομής Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ (GRF).

Το σενάριο της Άσκησης βασίστηκε σε μια υποθετική κρίση σε φανταστική περιοχή του κόσμου και η αποστολή του NRDC GR HQ ήταν η ανάπτυξη / εκτέλεση επιχειρήσεων ΜΗ άρθρου 5 της Βόρειο-Ατλαντικής συμμαχίας ενεργώντας με εντολή (mandate) των Ηνωμένων Εθνών.
Την Παρασκευή , ημέρα των Διακεκριμένων επισκεπτών, παρέστησαν στην Άσκηση, ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων του Μαυροβουνίου Ναύαρχος Dragan SAMARDIC, ο Διοικητής του Συμμαχικού Χερσαίου Στρατηγείου Σμύρνης Αντιστράτηγος Frederick Ben Hodges, ο Βοηθός Επιτελάρχου του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου Αντιστράτηγος Erdal OZTURK, ο Διοικητής του MNC NE Αντιστράτηγος Boguslav SAMOL, ο Υποδιοικητής του NRDC TR Υποστράτηγος Antonio SATTA, Πρόξενοι ξένων χωρών στη Θεσσαλονίκη και εκπρόσωποι Συμμαχικών χωρών και Στρατηγείων του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε ακόμη:

"Κάηκε" η Σαμοθράκη - Άσκηση πολέμου με πραγματικά πυρά εντυπωσιακές φωτογραφίες


ΤΑΛΩΣ: Άσκηση στο Κιλκίς χωρίς "χακί ματ" και ξύλο
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ