Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση με "περίεργο" σενάριο "ανακατάληψης εργοστασίου" - Τι λένε από το στρατό

20.10.2015 | 09:59
Για άσκηση με “περίεργο” σενάριο στην Κοζάνη κάνει λόγο η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της στα μέσα Σεπτεμβρίου τάγμα Πεζικού διατάχθηκε να κάνει άσκηση με σενάριο “ανακατάληψης εργοστασίου”.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων “το περιεχόμενο της άσκησης αφορούσε στην «Επανακατάληψη»  ενός εργοστασίου στρατηγικού χαρακτήρα, το οποίο έχουν καταλάβει ‘’ταραχοποιοί’’.

Στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι τέτοια σενάρια ασκήσεων είναι συνηθισμένα κι έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση του προσωπικού και τίποτα παραπάνω.

Τέτοιες εποχές βέβαια είναι αναμενόμενο να υπάρχει καχυποψία . Ειδικά μετά από τις νοοτροπίες που είχαν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στα υψηλά κλιμάκια της στρατιωτικής ιεραρχίας. Δεν έχει ξεχάσει κανείς ούτε όσα δημόσια έχουν καταγγείλει Επίτιμοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων, ούτε τις αποστολές “καταδίωξης δραπετών” κλπ.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει δημόσια τοποθετηθεί και δεσμευτεί ότι οι ΕΔ δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε άλλη αποστολή πέραν του πεδίου δράσης τους.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ