Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016: Γιατί προκλήθηκε πανικός την πρώτη μέρα;

06.10.2016 | 09:12
Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

 Πανικός μαθαίνουμε ότι προκλήθηκε στο ξεκίνημα της άσκησης "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016", από κάποιο λάθος που έφερε δυσλειτουργία σε μεγάλο εύρος συστημάτων, με αποτέλεσμα να παγώσουν τις πρώτες ώρες.


Η άσκηση "Παρμενίων 2016" είναι Εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας που σχεδιάζεται και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με το ξεκίνημα της άσκησης, σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr, αφορούσε δοκιμή ηλεκτρονικών παρεμβολών από τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου.

Κάτι πήγε λάθος στον σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να "τυφλωθούν" για δυο τουλάχιστον ώρες κρίσιμα συστήματα και να αποκοπούν από τις επικοινωνίες με τους άλλους.

Αυτό προκάλεσε μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση και το λάθος διορθώθηκε.

Άλλωστε οι γίνονται ασκήσεις, για να εντοπίζονται τα προβλήματα και να διορθώνονται και όχι για να βγαίνουν φωτογραφίες οι πολιτικοί.

Κύριοι σκοποί της άσκησης "Παρμενίων 2016" ασκήσεως είναι:
  • α.  Η εξέταση και αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.
  • β.  Η εξάσκηση στην εφαρμογή διαδικασιών διοικήσεως και ελέγχου Ενόπλων Δυνάμεων και η βελτίωση του επιπέδου ελέγχου και διεύθυνσης των επιχειρήσεων.
  • γ.  Η εξάσκηση και αξιολόγηση των Ενόπλων Δυνάμεων στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων καθώς και η διατήρηση και προαγωγή της μαχητικής ικανότητας τους.
  • δ.  Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ