Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση προσομοίωσης μείζονος ατυχήματος στον Ναύσταθμο Κρήτης - ΦΩΤΟ

22.06.2017 | 15:52
Άσκηση αντιμετώπισης Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης με προσομοίωση μείζονος ατυχήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) υπό το συντονισμό του Διοικητού του Ναυστάθμου, Αρχιπλοίαρχου Χαράλαμπου Ζησιμόπουλου ΠΝ.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της επάρκειας σχεδίασης αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης, η εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στο ΝΚ, ο έλεγχος του συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου του Ναυστάθμου και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας με φορείς εκτός του Πολεμικού Ναυτικού κατά την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το ΝΚ, το Ναυτικό Σταθμό Κρήτης (ΝΑΣΚΡΗ) και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ), του Στρατού Ξηράς από την 5η Ταξιαρχία Πεζικού, της Πολεμικής Αεροπορίας από την 115 Πτέρυγα Μάχης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), της Περιφέρειας Κρήτης, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), του Δήμου Χανίων και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Χανίων. Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν 270 άτομα.

Το Πολεμικό Ναυτικό, μέσω των ασκήσεων αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης (Κ.Ε.Α.), μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας του προσωπικού του και των εγκαταστάσεών του, καθώς και για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας του με τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την άσκηση στις εντυπωσιακές φωτογραφίες που ακολουθούν.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ