Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσκηση ΗΠΑ- Κύπρου

26.04.2015 | 09:29
Κοινή άσκηση Έρευνας  Διάσωσης με σενάριο ναυτικού ατυχήματος πραγματοποιούν , Κύπρος και ΗΠΑ σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου. Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση η διεθνής άσκηση με την ονομασία “CYPUSA-01/15” «θα πραγματοποιηθεί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή Αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής».
Προστίθεται ότι «τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των Α/Ν Μέσων που θα λάβουν μέρος στην άσκηση, θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με τη 6η Μοίρα Αμφιβίων Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού».

Το σενάριο της άσκησης θα περιλαμβάνει έρευνα – εντοπισμό και διάσωση ναυαγών από τη θάλασσα, αεροδιακομιδή τραυματιών – ασθενών (MEDEVAC Οperations) καθώς και προσνηώσεις – απονηώσεις ελικοπτέρων, τα οποία πιθανόν να προκύψουν σε πλοία που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ