Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άσαντ: "το μόνο που με ανησυχεί είναι η εξωτερική επέμβαση"

04.07.2013 | 17:00
Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του θα επιβιώσουν του εμφυλίου πολέμου έχοντας αντέξει όλα όσα οι εχθροί του έκαναν για να τον ανατρέψουν και μονάχα η προοπτική μίας άμεσης στρατιωτικής επέμβασης ξένων δυνάμεων, που χαρακτήρισε μακρινή, θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση.

"Αυτός ήταν ο στόχος τους, να πλήξουν τις υποδομές μας, να πλήξουν την οικονομία μας και να δημιουργήσουν το απόλυτο κοινωνικό χάος ώστε να γίνουμε ένα αποτυχημένο κράτος", λέει ο Άσαντ σε συνέντευξή του στην φιλοκυβερνητική συριακή εφημερίδα αλ Θάουρα, που δημοσιεύεται σήμερα αναφερόμενος στους αντικαθεστωτικούς. Ο μοναδικός παράγοντας που θα μπορούσε να υπονομεύσει την αντοχή της κυβέρνησης, είπε ο Άσαντ, είναι η άμεση ξένη επέμβαση.

Αλλά όπως σχολίασε ο ίδιος, κάτι τέτοιο είναι απίθανο εξαιτίας των αντικρουόμενων απόψεων των ξένων δυνάμεων σχετικά με το κίνημα της αντιπολίτευσης στο οποίο ολοένα και εντάσσονται ένοπλοι ισλαμιστές.

"Χρησιμοποίησαν κάθε υλικό, συναισθηματικό και ψυχολογικό μέσο που διαθέτουν.

Η μοναδική επιλογή που έχουν είναι η άμεση, ξένη επέμβαση. Αλλά υπάρχει διστακτικότητα και άρνηση (για επέμβαση) από τις περισσότερες χώρες, επομένως αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτό το στάδιο με αποφασιστικότητα και συναίσθηση, δεν έχουμε τίποτα περισσότερο να φοβηθούμε", πρόσθεσε ο σύρος πρόεδρος.

Όπως είπε ο ίδιος, η ικανότητα της χώρας να αποφύγει να γίνει ένα "αποτυχημένο κράτος" οφείλεται εν πολλοίς στους σύρους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους που συνέχισαν την δουλειά τους παρά το χάος.

"Ο συριακός λαός παρέμεινε ενωμένος με κάθε έννοια της λέξης. Γίνεται μία έκρηξη και μέσα σε λίγα λεπτά αφότου καθαρίσουν το σημείο (της έκρηξης) η ζωή επανέρχεται στους φυσιολογικούς ρυθμούς της. Πηγαίνουν στη δουλειά ακόμη κι αν περιμένουν τις ρουκέτες των τρομοκρατών και τις τρομοκρατικές εκρήξεις και τις επιθέσεις αυτοκτονίας ανά πάσα στιγμή". 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ