Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΣΤΡΑΠΗ 3/17: Η εντυπωσιακή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού - ΦΩΤΟ

24.03.2017 | 09:34
Η Άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ 3/17» πρόκειται για εθνική τεχνική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου από το βράδυ της 20ής Μαρτίου 2017 έως το βράδυ της 22ας Μαρτίου 2017.  Στην άσκσηση συμμετείχαν φρεγάτες, πλοία γενικής υποστήριξης, υποβρύχια και πυραυλάκατοι.

Οι ασκήσεις τύπου ΑΣΤΡΑΠΗ

Στις ασκήσεις τύπου ΑΣΤΡΑΠΗ, περιλαμβάνεται σειρά επεισοδίων με απειλές επιφανείας, αέρος και Α/Υ στο πλαίσιο ενός απαιτητικού σεναρίου που εξομοιώνει πολεμικές επιχειρήσεις. Οι καταστάσεις που προκύπτουν δεν απέχουν ουσιαστικά και πολύ από αυτές που θα βιώσουν τα πληρώματα σε πραγματικές συνθήκες, τόσο από άποψη διαδικασιών όσο και από άποψη κόπωσης, καθώς το σύνολο των αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών που επανδρώνουν τις μονάδες επιφανείας, λειτουργούν υπό καθεστώς πολεμικών επιχειρήσεων ευρέως κλίμακας, με διαρκή αξιολόγηση των χρόνων αντίδρασης.

Σχεδόν όλες οι διαδικασίες ναυτιλίας, εντοπισμού και εμπλοκής στόχων, αντιστοιχούν ακριβώς σε αυτές που θα γίνουν σε κάθε περίπτωση σε περίοδο κρίσης ή πολέμου με το σύνολο των διαθέσιμων οπλικών συστημάτων

Παρακάτω μπορέιτε να δέιτε μοναδικά πλάνα από την άσκηση: 

Με πληροφορίες από Γενικό Επιτελείο Ναυτικού 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ