Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

'Ασχετοι γραφειοκράτες θέλουν να ξεπουλήσουν τη ΛΑΕΔ. Άρθρο αντιστράτηγου

25.01.2013 | 00:26

Του Αντγου ε.α Στέλιου Καστραντά*


Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον…
( Προφητεία Δαβίδ)

Πρόσφατα ήλθε στο φως της δημοσιότητας το υπ’αριθ ΔΟΑ/φ.20/539/8 Ιαν2013 έγγραφο του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με το οποίο έκπληκτοι μαθαίνουμε ότι μελετάται η κατάργηση ως φορέα ΝΠΔΔ της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ),στη Ρηγίλλης, γνωστής και ως Σαρόγλειο Μέγαρο. (Να σημειώσουμε εδώ ότι κατάργηση ενός ΝΠΔΔ, σημαίνει εκκαθάριση των περιουσιακών του στοιχείων υπέρ του Δημοσίου). Μάλιστα, στο παραπάνω έγγραφο και αιτιολογώντας την πρότασή του το εν λόγω υπουργείο αναφέρει επί λέξει ότι: «Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διοίκηση του δημόσιου τομέα και η μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού με τα έξοδα λειτουργίας φορέων που δεν εξυπηρετούν πλέον το δημόσιο συμφέρον, ενόψει και της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται σε συνδυασμό με την υλοποίηση και του προγράμματος σταθερότητας»

Διαβάζοντας κανείς την παραπάνω αιτιολόγηση αναρωτιέται εάν το συγκεκριμένο υπουργείο έχει καμία σχέση με αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος του δηλαδή την διοικητική μεταρρύθμιση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση ή απλώς οι διάφοροι άσχετοι γραφειοκράτες του μη γνωρίζοντας τα θέματα βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη και όποιον πάρει ο χάρος; Και εάν η πρότασή τους αυτή δεν υποδηλώνει ασχετοσύνη τότε θα πρέπει να υποθέσουμε το πολύ χειρότερο ότι δηλαδή, υποκρύπτει σκοπιμότητα ξεπουλήματος ιερών και οσίων καθώς και ιστορικών μνημείων και συμβόλων όπως και αυτό της ιστορικής Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Γιατί θα έπρεπε να γνώριζαν οι γραφειοκράτες του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης, ότι η ΛΑΕΔ ως ΝΠΔΔ ουδόλως επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με έξοδα λειτουργίας ,το αντίθετο μάλιστα , και ως θεσμός εξυπηρετεί τα μέγιστα το δημόσιο συμφέρον σηματοδοτώντας από το 1928 και μέχρι σήμερα την ενότητα και την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας τις οποίες δυστυχώς η περιβόητη τρόϊκα προσπαθεί να αποδυναμώσει. Και ένας τρόπος είναι να τις βγάλει έξω από το σπίτι τους το οποίο συμβολίζει η ΛΑΕΔ.

Εκτός και εάν όλοι έχουν συμφωνήσει να τα δώσουν όλα οπότε τότε η απάντηση θα πρέπει να είναι διαφορετική.


Από την άλλη και εάν οι γραφειοκράτες του συγκεκριμένου υπουργείου είχαν σχέση με αυτό που ονομάζουν διοίκηση και ηλεκτρονική διακυβέρνηση, θα έπρεπε προτού αρχίσουν να γράφουν για κατάργηση της ΛΑΕΔ να ρωτούσαν το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εάν και κατά πόσο αυτό ήταν εφικτό. Εκτός και εάν πράγματι ρώτησαν οπότε θα πρέπει να υποθέσουμε ότι ο αρμόδιος επί της Εθνικής Άμυνας υπουργός προσπαθώντας να δείξει τον καλό βάζει τους άλλους να χτυπάνε. Κάτι τέτοιο όμως δυσκολευόμαστε να δεχθούμε.


Εκτός πάλι και αν οι γραφειοκράτες του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης, κουβαλώντας τα όποια συμπλέγματα, θα επιθυμούσαν να έβλεπαν να μετατρέπεται η ΛΑΕΔ σε μία νέα « βίλα Αμαλία» μιας και είναι και πολύ κοντά προς την πλατεία Συντάγματος.
Ας σοβαρευτούν λοιπόν όλοι αυτοί που επί χρόνια ταλαιπωρούν τη Χώρα και που με την ασχετοσύνη τους ή τις στημένες σκοπιμότητες την οδήγησαν στη πτώχευση και ας κοιτάξουν να καταργήσουν τόσους άχρηστους δημόσιους φορείς που απομυζούν ακόμη με υπέρογκα ποσά τον κρατικό προϋπολογισμό και να μην προσπαθούν βάλλοντας με άσφαιρα πυρά κατά της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ,να κάνουν θόρυβο απλώς για να ακούγονται.
Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2013

*Ο Αντγος ε.α Στέλιος Καστραντάς είναι Γεν. Γραμματέας της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών . (Α.Κί.Σ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ΛΑΕΔ Στουρνάρας-Σταϊκούρας,μαζί με Παναγιωτόπουλο-Κωσταράκο. Τι ειπώθηκε

 ΛΑΕΔ: Η Ιστορία που κάποιοι θέλουν να πουλήσουν!

"Ξεθεμελίωμα"! Ποια ακίνητα "φιλέτα" των ΕΔ, έχει στο μάτι το real estate της τρόϊκας

 

ΣΧΟΛΙΑ