OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

AUSA 2014: Η Φώφη Γεννηματά εγκαινίασε το ελληνικό περίπτερο

14/10/2014 - 14:19
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων «AUSA 2014» που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, τέλεσε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Xρίστος Παναγόπουλος, ο στρατιωτικός ακόλουθος και ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον Ευάγγελος Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος της AUSA LTG Τζέρι Σιν και ο πρόεδρος του Eλληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος.

Συμμετείχαν επίσης οι ακόλουθοι Άμυνας της Κροατίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της Βοσνίας –Ερζεγοβίνης.

Η εθνική συμμετοχή στην AUSA 2014 τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και υποστηρίζεται από το Enterprise Greece Ιnvest & Trade, την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) και από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).

Στο ελληνικό περίπτερο συμμετέχουν εκθέτοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους οι εταιρίες Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Elfon Ltd, Intracom Defense Electronics & Kouimtzis AE/Alpha Systems, ενώ με δικό της περίπτερο συμμετέχει στην έκθεση και η THEON SENSORS.

«Αυτή η δυναμική παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων «AUSA 2014»– που πριν από δύο χρόνια δεν είχε καμία συμμετοχή- στέλνει μήνυμα ανάκαμψης, εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης», σημείωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά. «Η κυβέρνηση, ο Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος και εγώ προσωπικά, θεωρούμε ότι η Εθνική Αμυντική Βιομηχανία αποτελεί ισχυρό παράγοντα ενίσχυσης των εθνικών μας συμφερόντων, πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μοχλό ανάπτυξης».

Η κα Γεννηματά σημείωσε ακόμη ότι η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία «διαθέτει στελέχη, τεχνογνωσία, έμπειρο προσωπικό και ποιοτικά προϊόντα. Γι αυτούς τους λόγους την στηρίζουμε, την ενισχύουμε, σχεδιάζουμε το μέλλον της και θα συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του κόσμου».

Αναλυτικά ο χαιρετισμός της Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:

«Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζω τη δημιουργία του πρώτου Εθνικού Ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού AUSA 2014.
Το περίπτερο επιμελήθηκε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και έτυχε της αρωγής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και συγκεκριμένα της Enterprise Greece.

Την ελληνική συμμετοχή αποτελούν τέσσερις εταιρίες, μια εκ των οποίων τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ενώ μια ακόμα είναι παρούσα στην έκθεση και για τεχνικούς λόγους δεν έχει ενταχθεί στο κοινό εθνικό περίπτερο.
Αυτή η δυναμική παρουσία της Ελλάδας – που πριν από δύο χρόνια δεν είχε καμία συμμετοχή- στέλνει μήνυμα ανάκαμψης, εξωστρέφειας και αυτοπεποίθησης.

Η Κυβέρνηση, ο Υπουργός και εγώ προσωπικά, θεωρούμε ότι η Εθνική Αμυντική Βιομηχανία αποτελεί ισχυρό παράγοντα ενίσχυσης των εθνικών μας συμφερόντων, πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αλλά και μοχλό ανάπτυξης.
Διαθέτει στελέχη, τεχνογνωσία, έμπειρο προσωπικό και ποιοτικά προϊόντα. Γι αυτούς τους λόγους την στηρίζουμε, την ενισχύουμε, σχεδιάζουμε το μέλλον της και θα συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις του κόσμου.

-Πλέον η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, θα προβάλλεται μέσω ενιαίου εθνικού περιπτέρου στις σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις.
-Πριν από το τέλος του 2014 θα είναι έτοιμο κοινό διαφημιστικό υλικό όλων των ελληνικών εταιριών του κλάδου, το οποίο θα προωθείται μέσω των στρατιωτικών ακολούθων μας και θα επιδίδεται σε κάθε επίσημη επίσκεψη υψηλόβαθμων Ελληνικών αντιπροσωπειών.
-Καταρτίστηκε για πρώτη φορά Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική.
-Στηρίζουμε έμπρακτα την έρευνα και την τεχνολογία μέσω του ενιαίου φορέα και τη χρηματοδότηση με 1% επί του προϋπολογισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
-Καταρτίστηκε Ενιαίο Μητρώο Επιχειρήσεων Αμυντικού Τομέα.
-Επεξεργαζόμαστε σύστημα πιστοποίησης των προϊόντων της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Κυρίες και κύριοι,

Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν ή συνέδραμαν για τη δημιουργία του Ελληνικού περιπτέρου και να ευχηθώ στις εταιρίες μας καλή επιτυχία στις επαφές που θα έχουν κατά τη διάρκεια της και στο πλαίσιο της έκθεσης AUSA2014.

Η Ελληνική Κυβέρνηση την οποία εκπροσωπώ, στηρίζει έμπρακτα και αμέριστα την προσπάθειά τους.»

Tags: ΑΝΥΕΘΑΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Related Posts

Τουρκία - Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ερντογάν: Μίλησαν για Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

19/05/2026 - 21:48
NATO
ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στα Στενά του Ορμούζ

19/05/2026 - 20:20
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Έφτασε στην Κίνα ο Πούτιν, μια εβδομάδα μετά τον Τραμπ: Θερμή υποδοχή από τον Κινέζο ΥΠΕΞ [pics, vids]

19/05/2026 - 19:45

Διαβάστε Επίσης

Τηλεφωνική επικοινωνία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ερντογάν: Μίλησαν για Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

C-390 Millenium: Παρθενική πτήση για το νέο μεταγωγικό της Τσεχίας – Στα μέσα του 2026 η παραλαβή [vid]

Bloomberg: Το NATO εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής στα Στενά του Ορμούζ

Έφτασε στην Κίνα ο Πούτιν, μια εβδομάδα μετά τον Τραμπ: Θερμή υποδοχή από τον Κινέζο ΥΠΕΞ [pics, vids]

SACEUR: Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ

Το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό αναχαίτισε επιπλέον σκάφη του στολίσκου Global Sumud με προορισμό την Γάζα [vid]

Τραμπ για Ιράν: «Μπορεί να χρειαστεί να τους ξαναχτυπήσουμε – Θα ξέρουμε πολύ σύντομα»

Γαλλία: Περαιτέρω αύξηση των αμυντικών δαπανών και νέα διοικητικά μέτρα εγκρίνει η Εθνοσυνέλευση

Top News

Ώρες ανησυχίας δίχως επίσημη ενημέρωση για την έντονη μυρωδιά στα Νότια Προάστια - Ανάστατος ο κόσμος στις γειτονιές

Η στιγμή που ο Akylas χορεύει ξέφρενα ένα από τα νέα του τραγούδια στο Instagram

Mango: Ποια είναι η αυτοκρατορία του Ίσακ Άντιτς που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα»

Νίκος Μουρατίδης: Η Eurovision είναι κάθε χρόνο και χειρότερη, η εμφάνιση του Akyla ήταν υπερφορτωμένη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert