Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αυστραλία: Διαδηλώνουν οι Σκοπιανοί - Υβριστικά συνθήματα για την Ελλάδα

04.03.2018 | 12:55
"Να μας αντιμετωπίζουν ως Μακεδόνες" είναι το μήνυμα που στέλνουν οι Σκοπιανοί που διαδηλώνουν στην Αυστραλία.  Σκοπιανοί που ζουν μόνιμα στην Αυστραλία, βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ. Από το Περθ και την Μελβούρνη, μέχρι το Μπρίσμπεϊν και το Σίδνεϊ οι Σκοπιανοί έστειλαν το μήνυμα τους χρησιμοποιώντας χαρακτηριστικά συνθήματα.

“Τέλος στη μακεδονική γενοκτονία”. “Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι προς πώληση”. “Οι Μακεδόνες στην Αλβανία στερούνται τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα”. Αυτά είναι μερικά από τα συνθήματα γραμμένα σε πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές στην Αυστραλία.

Στο Σίδνεϊ, αξίζει να σημειώσουμε ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 άτομα, με σημαίες και καπνογόνα, φωνάζοντας “Μακεδονία”.
“Δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι σε αυτή την κατάσταση. Είμαστε απλά ένας ταπεινός, αρχαίος ειρηνικός λαός που απαιτεί το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ισότητα στην παγκόσμια κοινότητα. Και κυρίως να μας αντιμετωπίζουν ως Μακεδόνες”. Αυτό δήλωσε στην Daily Mail ο Τζος Σέρμαν, εκπρόσωπος της οργάνωσης We Are Macedonia.

Και πρόσθεσε: “Δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε κανενός την ιστορία ή τον πολιτισμό”.

Bίντεο και φωτογραφίες από τις μαζικές διαδηλώσεις στην Αυστραλία:  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ