Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυστραλία: Ο στρατηγός Κόσγκροβ επόμενος γενικός κυβερνήτης

28.01.2014 | 11:03
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι 'Αμποτ, ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ, αποδέχθηκε την πρότασή του ώστε στρατηγός Πίτερ Κόσγκροβ, πρώην επικεφαλής των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων, θα είναι ο επόμενος ανώτατος άρχοντας της Αυστραλίας.

Ο στρατηγός Κόσγκροβ, πρώην «Αυστραλός της Χρονιάς» θα είναι ο 26ος Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας και θα αντικαταστήσει την Κουέντιν Μπράϊς, την πρώτη γυναίκα στο ανώτατο αξίωμα, όταν θα λήξει η θητεία της στο τέλος του Μάρτη.

Ο στρατηγός Κόσγκροβ, υπήρξε βετεράνος του Βιετνάμ, επικεφαλής των αυστραλιανών δυνάμεων που στάλθηκαν στο ανατολικό Τιμόρ και τώρα είναι πρύτανης του Αυστραλιανού Καθολικού Πανεπιστημίου.
«Σε όλη την πορεία έδειξε απαράμιλλη αφοσίωση στο έθνος μας» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο στρατηγός Κόσγκροβ δήλωσε οτι «Για μένα είναι ύψιστη η τιμή και όπως πάντα θα επιδιώξω να υπηρετήσω την πατρίδα μου».
Ο ίδιος σημείωσε ότι η Κουέντιν Μπράϊς υπήρξε επί πέντε χρόνια μια εξαιρετική Γενική Κυβερνήτης της Αυστραλίας.

Ο στρατηγός Κόσγκροβ θα είναι ο ανώτατος άρχοντας της χώρας το 2015 που η Αυστραλία θα εορτάσει την εκατοστή επέτειο της Καλλίπολης στην οποία δίνει ξέχωρη σημασία αφού κρίνεται ότι η επέτειος αυτή «σημάδεψε» τη δημιουργία «αυστραλιανής συνείδησης».

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το 2015, με επίκεντρο την Τουρκία, για την απόβαση στην Καλλίπολη, καταβάλλονται προσπάθειες να συμπεριληφθεί και η Λήμνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο στρατηγός Κόσγκροβ επόμενος ανώτατος άρχοντας της Αυστραλίας

Ενας στρατιώτης ξαναγράφει την ιστορία της Αυστραλίας!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ